A A A

Jedinino su izbori dan kada su svi ravnopravni, toga dana glas svih isto vredi. Izađite na izbore i glasajte za sebe, političari će da se snađu, a narod nagrabusi. Izađite i rešite to olovkom, - poručio je lider socijalista Ivaica Dačić u Užicu.

On je uputio poziv građanima da glasaju za zemlju jednakih i ravnopravnih ljudi.

-Socijalisti i nisu bili za vanredne izbore, ali kada su oni već raspisani mi na njima učestvujemo i pobedićemo,- rekao je Dačić, često prekidan aplauzima i uzvicima Ivice, Ivice.

-Voleo bi da izboru budu pitanje časti, a ne da gledamo samo preletače. Taj koji može da se okreće kao kazaljke na satu i nema šta da traži među nama, - kazao je Dačič, napominjući da su uspeli da sačuvaju partiju, koja traje 26 godina, "kako bi oni koji su je napustili imali gde da se vrate".

Prema njegovim rečima socijalisti imaju plan kako da zaposle ljude u ovom kraju, da se zalažu da nema revizije istorije i antifašističkog pokreta. Dačić je pomenuo šta su sve uradili, a šta započeli na području Zlatiborskog okruga, istakaviši da će se zalagati za otvaranje univerziteta u Užicu.

Svoje obraćanje Užičanima u punoj sali Narodnog pozorišta Dragan Marković Palma lider Jedinstvene Srbije počeo je sledećim rečima:

-To više ne sme da se ponovi, da svi u svetu i u Evropi gledaju  kako Užice nema vode. To ćemo mi da rešimo uz pomoć stranih donatora,- obećao je Palma. Potom je  rekao da će se založiti da Užice dobije univerzitet, da se poboljša stanje u poljopirvredi, popravi položaj penzionera, nezaposlenih majki.

-Sve ono što smo uradili u Jagodini uradićemo i ovde. Evo do narednog maja dovešću italijanske investitore ovde i biće otvoreno hiljadu radnih mesta,- poručio je sa govornice Dragan Marković, što je propraćeno gromoglasnim aplauzom. 

Predsednik užičkih socijalista i član GO SPS Neđo Jovanović podsetio je na pljačkašku privatizaciju i Zakon o privatizaciji donet 2001. godine, zahvaljujući glasovima SRS, ali i naveo više primera firmi koje su nestale u tom periodu. 

-Nismo trgovali ni kupovali glasove, prikazivali smo se sa svojim vrlinama i manama. A vrlina imamo mnogo. Poverenje građana je naš siguran glas,- kazao je Jovanović. On je poručio da socijalisti nisu odustali od ideje da vrate Titov spoemnik na Trg partizana.

Predsednik GO Jedinstvene Srbije i kandidat za odbornika Dejan Jovanović je poručio sa govornice da svi gradovi u Srbiji treba da se ugledaju na Jagodinu i postanu jaki i uspešni kao oni.

Užičanima su se obratili Joška Broz i Ivan Karić, predsednik "Zelene stranke".

 

 


Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži