A A A

Ribnjak Rača se nalazi na levoj obali reke Rače, u neposrednoj blizini Bajine Bašte. Ribnjak je počeo sa radom 1991 godine. Voda kojom se snadbeva, je kaskadno protočna i izvire iz srca netaknute prirode, isplod planine Tare. Pored proizvodnje ribnjak Rača se bavi i preradom kalifornijske i losos pastrmke.U okviru ribnjaka nalazi se i restoran u kome se služe specijaliteti pripremljeni od sveže i preradjene pastrmke. U toku leta ribnjak Rača pruža usluge korišćenja atraktivnih bazena za decu i odrasle.
RIBNJAK
Pastrmka u ribnjaku Rača uzgaja se u optimalnijim prirodnim uslovima u najčistijoj vodi reke Rača koja izvire u podnožju planine Tara.Voda u ribnjaku je prepuna kiseonika koji je najvažniji za uzgoj svih riba a naročito pastrmke koja ovde raste na stalnoj temperaturi vode u uslovima u kojima obitava i potočna pastrmka. Da bi dobili najkvalitetniju konzumnu pastrmku potrebno je proizvesti dobru mladj koja se u ribnjaku Rača dobija mrešćenjem najkrupnijih i najkvalitetnijih primeraka. Redovnim održavanjem i čišćenjem bazena postiže se izuzetan nivo higijenskih uslova za uzgoj ribe.Takodje pravilnim hranjenjem kvalitetnom uvoznom hranom bogatom proteinima i klasiranjem u optimalnom roku dobijaju se pastrmke težine do 250 grama koja je najbolja i najkvalitetnija za konzumiranje a po ukusu ne zaostaje za prirodnom potočnom pastrmkom. Vodeno ogledalo ribnjaka ima površinu od 450m2.Kapacitet proizvodnje je 37t ribe godišnje. Rastući u idealnim uslovima pastrmka iz ribnjaka Rača je izuzetno cenjena na svim trpezama, izvanrednog je ukusa i može se naći u eminetnim maloprodajnim objektima, kao i na menijima najpoznatih ekskluzivnih ugostiteljskih objekata.
  
Prerada ribe
Ribnjak Rača poseduje objekat za preradu i pakovanje kalifornijske i losos pastrmke po najvišim sanitarnim standardima.Kapacitet ovog pogona je  50t preradjene ribe i kontinuirano se povećava iz godine u godinu.S ponosom treba istaći da smo pioniri u proizvodnji hladno dimljenje pastrmke i baš zato želimo da postavimo najviše standarde i sebi i konkurenciji kako u pogledu kvaliteta tako i u pogledu zdravstvene bezbednosti proizvoda od ribe.Godine uspešnog razvoja i poslovanja najbolji su pokazatelji naše pozicije na tržištu.Svojim radom,znanjem i stalnim usavršavanjem održavamo kontinuirani kvalitet.Našu preradu smo standarizovali dobijanjem sertifikata HACCP sistema koji podrazumeva bezbednost hrane,higijensko pakovanje kao i zadovoljenje zahteva kupaca na tržištu.Dalji razvoj i napredovanje usmeravaćemo prema željama i zahtevima naših cenjenih potrošača.Iz bogatog proizvodnog asortimana izdvajamo:
  • - Svežu pastrmku (kalifornijska i losos)
  • - Svežu pastrmku očišćenju – vakum (kalifornijska i losos)
  • - File pastrmke (kalifornijska i losos)
  • - Hladno dimljeni file pastrmke (kalifornijska i losos)
  • - Ribe u aromatičnom bilju i začinima.
  • - Hlado dimljeni file pastrmke crvene.

RESTORAN
Pored proizvodnje i prerade ribe,ribnjak se bavi i ugostitetljskom delatnošću.U prijatnoj atmosferi ambijetalno prikladno opremljenog restorana sa 65 mesta u ponudi su ukusni riblji specijaliteti pripremljeni od  proizvoda iz naše proizvodnje po jedinstvenim receptima.Jela se pripremaju isključivo od sveže ribe neposredno izvadjene iz ribnjaka.
 
Bazen 
stify; ">Ribnjak Rača svojim sugradjanima i gostima u letnjem periodu od 20. juna do 1.septembra nudi osveženje u dva bazena za decu i odrasle.Bazeni su snabdeveni izuzetno čistom vodom,opremljeni su svom pratećom opremom za bezbedan i prijatan boravak kupača.Takodje, redovno se organizuje  škola plivanja za neplivače i obuku za decu.Uz pomoć profesionalnih učitelja plivanja u vrlo kratkom vremenu vaše dete će ovladati svim tehnikama plivanja i zajedno sa vama prepustiti se uživanju na bazenima ribnjaka Rača.
 
RIBNJAK “RAČA”
ADRESA: LUG 186 
MESTO: 31250 BAJINA BAŠTA 
TELEFON: 031/ 863-840; 063/663-797
FAKS: 031/ 863-840 

Sertifikat-1.jpg Sertifikat-2.jpg