A A A

Sport

 

Ekipa Slobode iz Užica juče je kao gost savladala OFK Beograd na Karaburmi rezultatom 3:1 (2:0).

Veliki deo posla Užičani su završili još tokom prvog poluvremena, kada su poveli sa 2:0, golovima Došljaka u 13. i Emeke u 33. minutu.

Prednost gostiju je u 55. minutu prepolovio Radunović, a sve dileme oko pobednika otklonio je Nikola nešović, koji je jedanaest minuta kasnije postavio konačnih 1:3.

Ovom pobedom, Sloboda je na trećem mestu ponovo prišla na samo bod zaostatka za drugoplasiranim Zemunom, koji je za sada na poziciji koja vodi u Superligu.

Četiri kola pre kraja, prva je Mačva sa 56, Zemun ima 51, a Sloboda 50 bodova. OFK Beogradu je ovo 17. poraz u 26 odigranih kola i nalazi se na poslednjem mestu sa samo 13 osvojenih bodova, dvanaest manje od pretposlednje Kolubare.

 

 

Kenijski atletičar Stiven Kipngetič Katam i srpska reprezentativka Olivera Jevtić pobednici su 30. jubilarnog Beogradskog maratona, koji je održan danas uz učešće više od 7.000 takmičara iz 70 zemalja.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić je potpisao ugovore sa predstavnicima 20 lokalnih samouprava, među kojima su Užice, Priboj i Prijepolje, kako bi se uz finansijsku podršku ministarstva sproveli projekti, odobreni nakon Javnog konkursa za podršku jedinicima lokalne samouprave u sprovođenju omladinske politike na lokalnom nivou.

Ekipa Užica pobednik je Prvenstva Srbije u futsalu za gluve i nagluve. Prvenstvo je odigrano u Užicu, uz učešće sedam ekipa.