A A A

Здравље и природа на дохват руке: Златиборски Еко аграр поставио нови млекомат уз подршку ЕУ и УНДП-а
Привредно друштво „Златиборски Еко аграр“ са задовољством обавештава јавност о реализацији значајног пројекта у области органске пољопривреде на територији Општине Чајетина. У оквиру програма развоја органске пољопривреде, уз подршку Европске уније и Програма Уједињених нација за развој (УНДП), успешно је реализована набавка млекомата.

Овај пројекат је део шире иницијативе Европске уније за Зелену агенду у Србији, коју уз техничку и финансијску подршку ЕУ, спроводи УНДП у партнерству са Министарством заштите животне средине. Додатна финансијска средства обезбедиле су Владе Шведске, Швајцарске и Србије, уз сарадњу са Амбасадом Шведске и Европском инвестиционом банком.
Реализацију пројекта млекомата омогућиле су фирме Златиборски Еко аграр, Иновациони бизнис центар и Голд Гондола, које су успешно сарађивале на овом значајном подухвату.

Млекомат је постављен 1. априла 2024. године на завршној станици Голд Гондоле Златибор, чиме је омогућено да произвођачи органског млека свој производ учине доступним купцима 24 сата дневно. Ово је посебно значајно за промоцију здравог начина живота, јер ће сви посетиоци на врху Торник моћи да уживају у чаши свежег органског млека.

Пројекат млекомата не само да помаже произвођачима да лакше дођу до својих клијената, већ и доприноси повећању економског ефекта органске производње. Очекујемо да ће ова иницијатива додатно подстаћи развој органске пољопривреде у нашој општини и промовисати здравије изборе међу потрошачима.


Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži