A A A

Kultura

 

 

 

 Nezavisni filmski centar „Filmart“ i „Forca“ iz Požege organizuju tribinu na temu „Koliko građani Požege učestvuju u kulturnom životu zajednice?“. Tribina se realizuje u okviru projekta „Karavan: Sređivanje dvorišta“ koji realizuje Asocijacija Nezavisne kulturne scene Srbije. Biće održana u nedelju, 23. aprila na platou ispred požeške biblioteke, a početak je u 12 časova.

Koliko građani Požege učestvuju u kulturnom životu zajednice? Ima li na kulturnoj sceni mesta za njihove potrebe i prohteve? U ustanovama kulture ili van njih? Kako misle da kulturna scena u gradu treba da izgleda? Šta im nedostaje? Šta bi promenili? Kako? Znaju li ljude koji misle slično? Jesu li se povezali sa njima?

U okviru Karavana biće otvorene nove teme u gradovima Zapadne Srbije u kojima deluju organizacije, inicijative i kolektivi nezavisne scene.

Umetnobil u subotu, 22. aprila dolazi u Užice , a u nedelju u Požegu. Organizatori i učesnici festivala „Na pola puta“, predstavnici „Force“ i „Filmarta“ i ostali zainteresovani učesnici razgovaraće o mogućnostima razvoja lokalne scene, a posebno o participaciji mladih u kulturnom životu zajednice.

Pitanja mogu postaviti svi, a odgovore trazimo skupa, poručili su organizatori.

„Sređivanje dvorišta“ je dijaloška platforma Asocijacije „Nezavisna kulturna scena Srbije“ o pitanjima koja su važna za delovanje organizacija i inicijativa civilnog društva u kulturi, a usmerena su na preispitivanje i artikulaciju njihove zajedničke pozicije u odnosu na javne politike, kao i aktivnije delovanje šireg opsega.

Karavan Sređivanje dvorišta realizuje se u okviru programa koji sprovodi Trag fondacija – Demokratija, to sam ja.

Dan ranije, u subotu 22. aprila, u 17 časova na istu temu razgovaraće Užičani na Gradskom trgu u Užicu.

Izvor InfoEra

 

 

 Zbog ogromnog interesovanja, karte za prvi koncert grupe “S vremena na vreme”, zakazan za petak, 24. mart su rasprodate. Iz Gradskog kulturnog centra obavestili su da će ispoštovati želju svih koji su želeli da ih slušaju uživo, a nisu uspeli na vreme da obezbede karte, pa je zakazan I drugi koncert. Koncert je zakazan za subotu, 25.mart, a počeće u 21h.

 

 

Za programe NP Užice, u gradskom budžetu za ovu godinu, planiran je iznos od četiri miliona dinara, što nije dovoljno.

Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević je, prilikom obilaska užičkog Satrog grada, saopštio da će to ministarvo pružiti finansijsku i tehničku podršku kako bi taj lokalitet bio rekonstruisan i zaštićen u narednih nekoliko godina.