A A A

Javno preduzeće, do skora ustanova "Veliki park"  postoji već više od 30 godina. U okviru Javnog preduzeća se nalaze sportska dvorana i kompleks otvorenih terena. Sportska dvorana je počela sa radom 1975. godine i jedina je sportska dvorana u Užicu. Dvorana ispunjava uslove za održavanje zvaničnih rukometnih, košarkaških i odbojkaških utakmica. Kapacitet gledališta je 2200 mesta za sedenje.

Veliki park BB

31000 Užice

centrala:031/3518-152

fax:031/3517-906

direktor:031/3521-737

stručni saradnici:031/3518-761

email:uvpark@ptt.rs

web:www.velikipark.org


Ugradnja novog parketa u Hali sportova


Tradicionalni skokovi slobodnim stilom u reku Djetinju


Plivanje za bogojvljnski krst na reci Djetinji


Otvoreno prvenstvo grada, vaterpolo turnir na recu Djetinji


Postavljanje,organizacija i vodjenje klizališta na Trgu u Užicu


U okviru kompleksa otvorenih terena nalaze se asfaltni tereni za košarku i mali fudbal koji poseduju i betonske tribine i pič teren sa veštačkom travom. U okviru kompleksa se nalazi i parkovski deo sa dečjim rekvizitima i trim staza.

Osnovna delatnost Javnog preduzeća obuhvata: održavanje sportskih objekata, izradu sportskih rekvizita i rekvizita iz dečjeg i parkovskog programa.


U okviru održavanja sportskih objekata Javno preduzeće pruža usluge redovnog održavanja fudbalskih terena i njihovog pripremanja za odigravanje utakmica (košenje, valjanje, parčanje) i vrši sanaciju fudbalskih terena koja obuhvata: košenje terena, zamenu travnate podloge (sečenje busena, fina nivelacija i postavljanje novog busena), bušenje terena (aerifikacija), brananje terena, podsejavanje, bacanje tinje i valjanje terena.

Javno preduzeće raspolaže bravarskom i stolarskom radionicom u okviru kojih izrađuje: 
- Sportske rekvizite: koš-konstrukcije, košarkaške table, obručeve, rukometne golove i druge rekvizite za male sportove; 
- Parkovski i dečiji program: razne vrste parkovskih klupa, ljuljaške, klackalice, penjalice, vrteške, tobogane i drugo.


Pored navedenih delatnosti, Javno preduzeće "Veliki park" sa bavi i organizovanjem turnira, koncerata i drugih kulturnih i zabavnih manifestacija, kao i ustupanjem termina za rekreativne svrhe. Računovodsvo Ustanove pruža usluge vođenja knjiga sportskim klubovima i udruženjima.

Za obavljanje navedenih delatnosti Javno preduzeće raspolaže adekvatnim stručno osposobljenim kadrom od ukupno 28 zaposlenih kao i adekvatnim voznim parkom i mašinama i opremom. Vozni park obuhvata: kombinovano vozilo Dacia pik-ap, kamion Zastava 650 AD, traktor Tomo Vinković TV 319.

Mašine i oprema: dve traktorske kosačice, motokultivator, sekač busena, samohodni valjak od 850 kg, valjak od 500 kg, parkovske kosačice, motorna testera, teleskopska motorna testera, motorne kose, duvaljke i dr.