A A A

Na Zlatiboru se danas i sutra održava Regionalna konferencija o porodičnom preduzetništvu u Srbiji, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini. Konferencija je upriličena povodom Godine preduzetništva u Srbiji.

Oko 200 učesnika, koji su vlasnici porodičnih preduzeća, nezaposleni, predstavnici društveno odgovornih domaćih i stranih kompanija, predstavnici diplomatskog kora, Vlada Republike Srbije, Republike Crne Gore,  Saveta ministara Bosne i Hercegovine, Republike Srpske i Federacije BIH, predstavnici institucija, lokalnih samouprava, međunarodnih organizacija, eksperti, nevladin sektor i mediji.

Ciljevi prve Regionalne konferencije o porodičnom preduzetništvu su: da ohrabri nezaposlena lica na samozapošljavanje i umrežavanje radi osnivanja porodičnih preduzeća; da podstakne dijalog svih relevantnih subjekata u društvu – preduzetnica/preduzetnika, predstavnika vlade, finansijskih institucija, privrednih asocijacija, stranih i domaćih kompanija i nevladinog sektora,  o kreiranju povoljnog poslovnog ambijenta za osnivanje i razvoj porodičnih preduzeća; uvođenje znanja iz oblasti preduzetništva u obrazovni sistem; veće učešće preduzetnika u procesima ekonomskog odlučivanja; da pomogne umrežavanju preduzetnika iz Srbije,  Crne Gore, Bosne i Hercegovine i njenih entiteta Republike Srpske i Federacije BIH.

Konferenciju će otvoriti i održati uvodne reči pred svaki panel predstavnici vlada Srbije i Crne Gore, Saveta ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Republike Srpske i Federacije BIH, kao i predstavnici institucija i poslovnog sektora.

Organizatori skupa su Udruženja građana: Centar Spektar, Korak dalje, Jelek, medijski pokrovitelji su Večernje novosti, Novinska agencija Beta,  Ekonometar, Magazin Biznis, Tv Pink, Tv Pink CG, BN televizija, RT Republike Srpske, ATV.

Konferencija se održava 8. i 9. decembra na Zlatiboru  u hotelu Palisad, pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva privrede, kroz program Razvojne agencije Srbije.


Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži