A A A

Osmi Međunarodni dečiji festival „Licidersko srce“ održaće se od 15. do 19. avgusta 2016. godine u Užicu, kao i u još nekoliko gradova u Srbiji i Republici Srpskoj. Večeras je svečano otvaranje u 20 sati. Sat ranije, u 19, predviđen je svečani defile učesnika centrom Užica.

Ove godine, Užice će ugostiti oko 1000 mališana, uzrasta od 8 do 16 godina, iz Rusije, Meksika, Italije, Češke, Litvanije, Tunisa, Alžira, Izraela, Republike Srpske i Srbije.

Najavljujući program Festivala, Gordana Paunović je rekla da je organizaciono sve spremno i da sve ono što je urađeno u proteklih sedam godina rezultiralo da se Licidersko srce nalazi na listi svetskih festivala CIOFF-a, organizacije svetskih festivala.

Zamenik gradonačelnika Nemanja Nešić dodao je da Užice namerava da postane grad festivala, a među njima Licidersko srce ima značajno mesto:

- Ovih dana, dok traje Festival, užičkim ulicama čuće se mnogi strani jezici i to je nešto lepo za naš grad. Odlična organizacija, zadovoljni učesnici i građani su ono što svake godine imamo za vreme trajanja Liciderskog srca. Druženje i lepi utisci su nešto što ostane u sećanju i, naravno, povezano je sa Užicem, -rekao je Nešić.

S.P. Foto: S.P. i "Blic"

 

 


Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži