A A A

Postavljanjem kamena temeljca, danas je zvanično otpočeo posao na izgradnji Omladinskog kulturnog centra na Zlatiboru, projektu vrednom 130 miliona dinara. Realizuje se zajedničkim sredstvima Ministarstva za turizam, opštine Čajetina i Turističke organizacija Zlatibor.

Prva faza trebalo da bude završena do 31. decembra. Ministar turizma, Rasim Ljajić, smatra da će realizacija ovog projkta poboljšati turističku ponudu Zlatibora, koji je lider među planinskim centrima u Srbiji, ali i očekuje da će rok za gradnju objekta biti ispoštovan.

-Učinićemo sve da sredstva prebacimo na vreme, a sve ostalo je na građevinskoj operativi i firmi koja izvodi ove radove,- rekao je ministar Ljajić.

Predsednik opštine Čajetina, Milan Stamatović, je istakao da je zahvaljujući saradnji sa ministrom Ljajićem, realizovalo više zajedničkih projekata od opšteg interesa.

-U sastavu ovog objekta biće jedan deo prostora namenjen za lica sa posebnim potrebama, koja će moći da ovde organizuju svoja druženja i skupove. Ovo je prvi objekat na Zlatiboru, koji će licima sa posebnim potrebama moći da pruži sve svoje usluge. Nadam se da će ova saradnja sa ministarstvom turizma biti i ubuduće nastavljena,- rekao je Stamatović.

Omladinsko kulturni centar raspolagaće sa1.800 metara kvadratnih, gde su sala za bioskopske projekcije i pozorišne predstave, imaće galeriju i biblioteku, ali i prostor za različite omladinske i kulturne sadržaje. Za prvu fazu obezbeđeno je 53 miliona dinara, od čega je Ministarstvo turizma izdvojilo 20 miliona za ovu godinu, a ostatak finansiraju Opština i Turistička organizacija.

Prema planu Ministarstvo turizma naredne godine opredeliće novih 20 miliona dinara.

Rok za završetak komletnih radova je 1. septembar 2017. godine, a radove izodi ITG DOO Smederevo.

Foto:Zlatiborpress

 


Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži