A A A

Međunarodni  Sajam turizma, 38. po redu, posetilo je 75 hiljada ljudi. Na više od 1000 štandova turističke organizacije su se „nadmetale“ kako bi ponudama privukle što više turista za narednu sezonu. Posebno zapažen bio je i štand turističke organizacije Zapadna Srbija na kome je viđena ponuda našeg kraja.

Zlatibor je kao glavnu novost promovisao gondolu i izgradnju Dino parka, za koji se najavljuje da će biti najveći na Balkanu.

  • Zlatibor je svakako lider u našem turizmu, a tome u prilog govori i podatak da je 2015. godina bila rekordna po broju gostiju koji su posetili ovu planinu. Ovakav trend rasta nastavljen je i u januaru i februaru ove godine, a ova, 2016., biće još uspešnija od prethodne godine,  rekao je Arsen Đurić, direktor Turističke organizacije Zlatibor, I najavio više zabavnih sadržaja za iduću sezonu.

One koji vole da putuju u Republiku Srpsku obradovaće podatak da je potpisan  Protokol o saradnji između Turističke organizacije Zlatibor i Ministarstva trgovine i turizma te zemlje. Ovim Protokolom nastavlja se saradnja, i ubuduće će se raditi na zajedničkoj promociji i formiranju jedinstvenog turističkog proizvoda. Takođe, biće omogućeni popusti za usluge smeštaja kako za građane iz Republike Srpske prilikom boravka na Zlatiboru, tako i za građane opštine Čajetina prilikom boravka u Republici Srpskoj.

Specijalna bolnica „Čigota“ dobila je od dijaspore priznanje „Upakovana nostalgija 2015.“, za izuzetan kvalitet u radu u pružanju vrhunskih medicinskih i turističkih usluga, prepoznatih širom sveta.

  • Ovo je nama velika čast i priznanje, i po malo smo zatečeni, ali vidimo da se naš rad ispatio. Ovo priznanje dijaspore upravo je dodeljeno nama, jer veliki broj ljudi iz dijaspore dolazi kod nas i mi ćemo se i dalje truditi da se promovišemo u regionu jer zaista imamo šta da ponudimo, rekao je dr Željko Stakić, direktor SB “Čigota”.

Na Sajmu je potpisam i trojni sporazum između Sportsko turističkog centra „Vai Tai“ Zlatibor, opštine Čajetina i Omladinske škole fudbala „Crvena Zvezda“, o održavanju kampa Omladinske škole fudbala, koji će ove godine biti održan na Zlatiboru od 12. juna do 1. jula.


Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži