A A A

 U hotelu Drina potpisan protokol o saradnji Grada Bijeljine sa TO "Zlatibor",  uz ocenu da postoji obostrani interes za saradnju u oblasti turizma.

Turistička organizacija Zlatibora aktivna je na promociji turističkih potencija pre svega Zlatibora i Čajetine. Smeštajni kapaciteti, novine u turističkoj ponudi za letnju sezonu predstavljeni su u Bijeljini. Direktor Arsen Đurić najavio je  otvaranje Dino-parka i početak gradnje gondole koja će povezati centar Zlatibor sa Tornikom. A zatim je sa gradonačelnikom Bijeljine Mićom Mićićem potpisao  protokol o saradnji.

Dogovoreno je da TO „Zlatibor“ i Grad Bijeljina sarađuju na promociji turističke ponude Zlatibora na teritoriji Grada Bijeljina, odnosno, turističke ponude Semberije na Zlatiboru. Osim toga biće pružena maksimalna podrška u obrazovanju i obuci turističkih radnika u Bijeljini.

- Zlatiborci imaju ogromno iskustvo u turističkoj privredi i od njih možemo mnogo da naučimo. Verujem da će saradnja oko koje smo se danas dogovorili biti na obostranu korist,- kazao je gradonačelnik Mićić.

Prema rečima direkotra  Đurića Bijeljina je značajno tržište za njih, jer iz ovog područja sve više gostiju boravi na Zlatiboru.

- Prošle godine zabeleležen je rast gostiju iz Republike Srpske oko 40 odsto, a taj trend nastavljen je i u prva dva meseca ove godine. Mi smo u februaru ove godine potpisali protokol o saradnji sa Ministarstvom trgovine i turizma Republike Srpske, kojim se svim državljanima Srpske za boravak na Zlatiboru odobravaju popusti i do 20 odsto u određenim turističkim objektima -, istakao je direktor TO „Zlatibor“ Arsen Đurić.

Na promociji u Bijeljini, o hotelu "Palisad" i saradnji ovog hotela sa hotelom Drina iz Bijeljine govorila je Katarina Cicvarić, izvršni direktor za prodaju i marketing hotela „Palisad“ koja je poručila "da gosti iz Bijeljine nikad neće biti stranci na Zlatiboru".

 

 

 


Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži