A A A

Na Međunarodnom sajmu turizma  "MITT 2016",  koji je održan od 23. do 26. marta u Moskvi, Turistička organizacija "Zlatibor" imala je zapažen nastup.

Učešće je uzelo preko  1.500 kompanija iz 180 zemalja sveta. Na sajmu su ostvareni  novi kontakti  sa turističkim agencijama iz Rusije. Dogovoreno je nekoliko konkretnih aranžmana koji će se naći u ponudi  tih agencija.

Pored sajamskog nastupa, Turistička organizacija “Zlatibor“ organizovala je promociju turističke i privredne ponude Zlatibora u ambasadi Republike Srbije u Moskvi. Na promociji je bilo prisutno preko 120 predstavnika turističkih agencija, novinara, zdravstvenih radnika i privrednika iz Ruske Federacije, koje je u ime domaćina pozdravio predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović.

Turistička organizacija "Zlatibor" predstavila je planinski centar i buduće projekte  vezane za razvoj turizma na Zlatiboru. Predstaavljeni  su Specijalna bolnica „Čigota“ sa posebnim programom za ruske turiste i kompanija „Zlatiborac“ koja posluje na ruskom tržištu.

Modnu reviju je priredila firma "Sirogojno kompani, poznata po ručno rađenim džemperima od vune .

Bila je ovo prilika da se degustiraju specijaliteti zlatiborskog kraja, ali i pregovara o mogućnostima dalje saradnje.

Sa ruskim partnerima u ambasadi razgovore su vodili direktor Turističke organizacije „Zlatibor“Arsen Đurić, direktor hotela „Palisad“ Vojislav Janjić, direktor Specijalne bolnice „Čigota“ Željko Stakić, direktor hotela „Idila“ Željko Martinović i direktor konačišta "Braća Sekulić" Vladimir Sekulić.


Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži