A A A

Užice je ove godine prva stanica karavana "Moja Srbija", gde je na 25 štandova predstavljena turistička ponuda Srbije u letnjem periodu. Pored turističkih organizacija užičkog kraja predstavili su se i proizvođači tradicionalnih proizvoda, čaja, meda, heljdinog brašna. Na licu mesta posetioci su mogli da se upoznaju sa starim grnčarskim zanatom i izradom posuda od gline.

Promotivni karavan "Moja Srbija", deo je istoimene kampanje Turističke organizacije Srbije, kojom je turistima iz naše zemlje sa užičkog gradskog trga upućen poziv za letovanje na domaćim destinacijama.

Posetioci su na štandovima mogli da se informišu o mogućnostima za odmor u najatraktivnijim domaćim destinacijama. Pored mesta iz nešeg kraja, Zlatibor, Tara, Zlatar, Mokra Gora, turističke organizacije iz Beograda, Zaječara, Zrenjanina, Kruševaca, Kragujevaca i drugih gradova, predstavile su svoje znamenitosti, planinske predele, kulturne i istorijske vrednosti.

Labović i Petković
Labović i Petković

 Po rečima Marije Labović, direktorke Turističke organizacije Srbije, značajno je što će svaki grad domaćin imati priliku da okupi privrednike iz regije gde se nalazi i promoviše svoj kraj.

- Za TO Srbije je značajan ovaj karavan jer želimo da promovišemo domaći turizam. Ovo je deo kampanje kada smo usmereni na domaće turiste zato što mislimo da Srbija ima šta da ponudi u turističkom smislu,- izjavila je Labović.

Ono što najviše raduje u ovom momentu je porast broja domaćih turista, koji je veći za 14 odsto, ali i broj prodatih vaučera tokom prošlogodišnje kampanje, smatra direktorka TO Srbije.

-Prošle godine imali smo jako dobre rezultate posebno kod subvencionisanja domaćih turista kroz vaučere, kojih je prodato 14  hiljada. Ove godine nastavljamo akciju kroz obogaćen karavan, a do sada je već podeljena 21 hiljada vaučera. Raduje što postoji interesovanje domaćih turista, a smatramo da je dobro i to što se interesuje veliki broj vlasnika privatnog smeštaja da prima vaučere, - kazala je direktorka Labović.

Prema rečima užičkog gradonačelnika Tihomira Petkovića ova manifestacija je prava prilika za promociju turizma našeg kraja.

- Pored 14 turističkih organizacija iz gradova Srbije u okviru manifestacije ove godine učestvuju Turistička organizacija regije zapadna Srbija, Nacionalni park Tara, Šarganska osmica, RRA Užice i niz drugih izlagača koji će danas na kratko upoznati Užičane sa ponudom ovog kraja sa ciljem da jednu od njihovih destinacija odaberu za godišnji odmor,- rekao je Petković.

Nakon Užica karavan "Moja Srbija" stiže u Novi Pazar, potom u Zaječar, Niš, Vranje, Kruševac, Novi Sad, Kragujevac, Čačak, Zrenjanin, Sombor, Valjevo, Požarevac i na kraju je 9. jula centralna manifestacija u Beogradu.  

 


Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži