A A A

Ugovore o finanisranju besplatnog letovanja za 190 mališana iz Užica potpisali su gradonačelnik Tihomir Petković i direktor Dečjeg odmarališta "Zlatibor" Vladan Cuparić. Od ovog broja 70-oro dece letovaće u Bečićima o trošku grada, za ovu namenu izdvojeno je 1,4 miliona dinara, dok će 120 učenika mahom iz seoskih škola letovati o trošku dečjeg odmarališta, a izdvojeno je 2,8 miliona dinara.

Deca kreću 16 juna na more, a kako se danas čulo u gradskoj kući na konferenciji troškove prevoza snosiće Dečje odmaralište "Zlatibor".

Prema rečima užičkog gradonačelnika ove godine će letovati 120 dece o trošku Dečjeg odmarališta, a sredstva su obezbeđena zahvaljujući dobrim poslovnim rezultatima u prethodne dve godine.

- Dečje odmaralište nakon deset godina uzastopnih gubitaka beleži dobit u 2015 . godini u iznosu od 12 miliona dinara. To je ostvareno zahvaljujući racionalnijem poslovanju, boljem rukovođenju, ali i značajnijim ulaganjima od strane grada,- izjavio je Petković.

On je podsetio da je u Dečje odmaralište na Zlatiboru u toku protekle godine uloženo 19 miliona dinara, da  je 13 mliona obezbedilo Ministarstvo turizma, dok su po tri miliona obezbedili Užice i opština Čajetina koja se odrekla naknade za takse. Za renoviranje objekta u Bečićima izdvojeno je 1,1 milion dinara.

Prema planu ove godine bi u objekat na Zlatiboru trebalo da bude uloženo 32 miliona dinara, ali se očekuju i značajna sredstva od resornog ministarstva.

Direktor Dečjeg odmarališta Vladan Cuparić najavio je danas početak gradnje zatovrenog bazena u objektu na Zlatiboru, proširenje smeštajnih kapaciteta, dok je plan da se na moru prošire smeštajni kapaciteti sa 32 sobe za porodični odbor.

 

 

 


Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži