A A A

Danas se na Zlatiboru obeležava Global wellness Day. Manifestacija se po prvi put održava u Srbiji pod sloganom „Jedan dan može promeniti ceo vaš život“. Zlatibor je odabran za promociju kao najposećenija srpska planina.

Centralni program počeo je jutros na Kraljevom trgu. Profesori fizičkog vaspitanja iz Kulturno-sportskog centra Čajetina, u saradnji sa svojim kolegama iz Specijalne bolnice "Čigota", pokazivaće rekreativne vežbe svima koji budu odlučili da toga dana podrže tu manifestaciju.

Fizičke aktivnosti biće organizovane iza restorana Zlatni bor, gde se nalazi teretana na otvorenom prostoru. Članovi Planinarskog kluba "Tornik" najmlađima će otkrivati orijentaciju u prirodi na dečjem igralištu u naselju Sloboda. Učesnici će moći da voze pedaline na jezeru, a pripremljeni su i drugi sadržaji.  

Organizator je opština Čajetina, a promoteri su pored predsednika Milana Stamatovića i Mikica Vesnić, naš proslavljeni autombilista i Nataša Ranitović, ambasadorka Global wellness Day-a za Srbiju.  

Svetski dan wellnessa obeležava se od 2012. godine kako bi se promovisao wellness, zdrav i aktivan način života.

 


Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži