A A A

I u trećoj utakmici plej-auta za opstanak u Super ligi, odbojkašice Jedinstva bile su bolje od Klek Srbijašuma. Posle pobeda u prethodna dva meča (3:2, 3:1), do trećeg trijumfa Užičanke su stigle pred oko 400 svojih navijača sa maksimalnih 3:0 (25:19, 25:23, 25:19).

Jedinstvo je prvi set dobilo na krilima sjajnog napada Danijele Džaković koja je od deset pokušaja upisala osam poena. Najjači otpor Klečanke su pružile u drugom setu. Kolektivnom igrom od starta su stekle prednost, koja je na tehničkom tajm-autu iznosila šest poena. Kada je bilo najteže krenula je  serija poena Vesne Tomašević-Petrić, kojoj su se u završnici seta pridružile Anica Kutlešić i Džaković koje su osvojile dva poslednja poena. U trećem setu nije bilo  neizvesnosti.

Jedinstvo: Džaković 19, Tomaševi-Petrić 18 (prijem 83%), Kutlešić 14, Milosavljević 6, Tošić, Glišovi, Kraković po 2 poena, Tomašević (libero, prijem 94%), Borčić, Tomašević, Krpović. Nije igrača: Nenadić.

-Klek nas je držao u maksimalnoj tenziji sve tri utakmice, imali smo pravog partnera za velike utakmice. Zahvaljujem se na velikom trudu devojkama, sprovele su sve moje zamisli. – rekla je Svetlana Ilić, trener Jedinstva.

Z.Ž.


Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži