A A A

Počinjala sam da se bavim novinarskom profesijom u vreme  kada se napisanoj reči verovalo, kritikovalo snagom argumenta, kada su novine imale visoke tiraže, a novinar bio "gospodin" u pravom smislu te reči. Ne želim da žalim za starim vremenima, ali istina je da je ova profesija danas dotakla dno.

Mediji su zagazili u takav glib, a lokalni posebno, da se na svakom koraku oseća kriza i nemaština. Senzacija i žutilo se visoko kotiraju. Što luđa naslovna strana, veći tiraž!  Beležila sam naslovne vesti koje su stigle u jednom danu: senzacionalno, ekskluzivno, horor, napeto, užas... Često se upitam da li je ovo novinarstvo?

Ovo je samo delić sumorne stvarnosti, i kada bi me neko upitao zašto sam još uvek tu, verovatno bih odgovorila da nisam na vreme napustila, ili bi izgovorila reči Bukovskog: "Ako nedelju dana ne pišem, razbolim se. Ne mogu da hodam, hvata me vrtoglavica, ležim u krevetu, povraćam... Moram da kucam. Kada bi mi odsekli ruke, kucao bih nogama".

Sve ovo i malo hrabrosti bilo je potrebno da se nas nekoliko lati nimalo lakog posla, od koga što bi mnogi kazali "nema vajde". Rešeni smo u nameri da istrajemo. Pred vama je portal Privrednik info a naše je da vas informišemo o događajima sa područja zlatiborske regije.

Kritiku, onu pravu, dobronamernu, očekujemo od  vas, naše čitalačke publike. Budite oštri i kritični, ali nam i dajte šansu da pokažemo šta i koliko znamo.

Sredinom februara, na Sretenje, već postojeći portal Privrednik, počeli smo da redizajniramo i informativno upotpunjujemo. U hodu ćemo mnoge nejasnoće otkloniti, potruditi se da budemo objektivni i profesionalni.

Ljudi Užica i Zlatiborskog okruga  biće nam prioritet broj jedan.  Zato nas posetite  na web adresi : www.privrednik.rs.

I zašto nemati optimizma  da ova odgovorna i lepa profesija u dogledno vreme ponovo zauzme mesto koje joj pripada.

Nadežda Tošić, urednica portala Privrednik info


Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži