A A A

Opština Čajetina potpisala je ugovor sa Ministarstvom poljoprivrede i zaštite životne sredine  o korišćenju sredstava za uređenje, odnosno revitalizaciju poljskih puteva. Ovim ugovorom opštini Čajetina odobrena su sredstva u iznosu od 5.443.459,00 dinara, dok je opština u obavezi da preuzme učešće u finansiranju radova od najmanje 40 odsto, tako da je ukupna vrednost investicije 10.111.000,00 dinara.

 Na osnovu ovog ugovora vršiće se uređenje puteva u seoskim sredinama u kojima se prevozi voće, pre svega maline iz najudaljenijih delova opštine, kao i mleko od proizvođača. U skladu sa uslovima i kretirijumima iz Uredbe o utvrđivanju programa izvođenja radova na zaštiti, uređenju i korišćenju poljoprivrednog zemljišta za 2016. godinu, Ministarstvo je čajetinskoj opštini odobrilo sredstva za izvođenje radova na putevima u ukupnoj površini od 31.200 metara kvadratnih.

Prilikom potpisavanja ugovora, ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine prof. dr Snežana Bogosavljević Bošković, je navela da je na osnovu sprovedenog konkursa 59 lokalnih samouprava ispunilo predviđene uslove, kao i da je ukupna vrednost ove investicije 691,6 miliona dinara, dok je učešće Ministarstva 304 miliona dinara.

 - Uređenjem poljskih puteva biće omogućen lakši, bezbedniji i efikasniji transport poljoprivrednika, ali i poljoprivrednih proizvoda, što ima poseban značaj za transport voća i povrća. Realizacijom ovih ugovora direktnu korist će imati više hiljada poljoprivrednika, jer će ove puteve koristiti za odlazak i dolazak do svog poljoprivrednog zemljišta,- rekla je Bogosavljević Bošković.

Ministarka je podsetila da je izgradnja i revitalizacija poljskih puteva jedna od najznačajnih mera kojom se poboljšavaju uslovi života i rada poljoprivrednika, ali i svih drugih ljudi koji žive u ruralnom području,- navodi se u informaciji prosleđenoj iz informativne službe čajetinske opštine.

 


Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži