A A A

Na inicijativu igumana manastira Hilandar arhimandrita Metodija i bratstva manastira Hilandara, a pod pokroviteljstvom opštine Čajetina, na Zlatiboru od 13. do 20. jula boravi 280 učenika iz Eparhije dalmatinske (Knin, Kistanje sa okolinom), Eparhije vranjske (Preševo, Bujanovac, Medveđa i okolna sela) i Eparhije raško-prizrenske (Kosovo i Metohija – Vitina-Klokot).

Prema rečima Miloša Stojkovića, poverinika manastira Hilandar ovo je jedan od najvećih  pravoslavnih kampova srpske dece, koji je i ranijih godina, kada se odvijao u Grčkoj, pomagala opština Čajetina. Ove godine kamp se po prvi put realizuje na Zlatiboru, a kako bi boravak dece bio što sadržajniji osmešljene su svakodnevne aktivnosti.

Opština Čajetina uz podršku  JP „Skijališta Srbije“, Turističke organizacije Zlatibor, TU Gostilje, Muzeja na otvorenom „Staro selo Sirogojno“  i Avantura parka na Zlatiboru svakodnevno za decu organizuju izlete i obilazak turističkih lokaliteta na teritoriji opštine Čajetina, navodi se u informaciji informativne službe.

 


Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži