A A A

Na ovogodišnjoj šljivovačkoj rakijadi najbolja rakija po oceni žirija je Radenka Markovića iz Dražinovića.

Sajam domaće rakije, deveti po redu, održan je minulog vikenda kod crkve Marije Magdalene u Šljivovici.

Potpaljivanjem kazana i pozdravnom reči predsednika opštine Milana Stamatovića zvanično je juče u podne otvorena već tradicionalna manifestacija.

U kategoriji rakija žiri je doneo odluku da je najbolja rakija Radenka Markovića iz Dražinovića. Drugo mesto osvojio je višestruki pobednik rakijade Ljubodrag Kaljević iz Šljivovice, dok je treće mesto pripalo Goranu Jarakoviću iz Bioske, kome je pripalo i prvo mesto u kategoriji voćnih rakija.

Na takmičenje za izbor najboljih rakija stiglo je 77 uzoraka rakije, 16 uzoraka voćnih rakija i 61 od šljive prepečenice.

Nagrade su pripale Veliboru Kostadinoviću iz Šljivovice za najbolje uređeno dvorište i Stefanu Jovanoviću iz Tripkove za najbolje uređen voćnjak.

Organizatori su se potrudili da i ove godine manifestaciju upotpune bogatim kulturno umetničkim programom, izložbama zdrave hrane i rukotvorinama seoskih domaćica koje su se nadmetale u spremanju najbolje pite savijače. Svoje proizvode izlagali su i zlatiborski pčelari, kao i proizvođači pekmeza, suvih šljiva i drugih sušenih proizvoda od voća.

 

 

 


Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži