A A A

Prema planu, rasveta, dekorativna i funkcionalna, na Spomen obeležju "Kadinjača" trebalo bi da bude zavšena do kraja septembra. Za prvu fazu Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija je obezbedilo četiri miliona dinara. Radove  izvodi privatno preduzeće "Elkomont", vlasnika Dragosalva Ostojića iz Užica. On ističe da su posao dobili na tenderu, a da je najviše vremena potrebno za namensku proizvodnju svetiljki.

- Ukupna snaga instalacije je oko četiri kilovata, što nije velika snaga imajući u vidu veličinu prostora koji se osvetljava. Planirano je da se osvetljenje uključuje po potrebi. Po projektu je predviđeno da kompletna rasveta bude sa svetiljkama koje će biti ugrađene u teren i neće se primećivati. Ceo projekat se izvodi u saradnji sa firmom "Minel Schreder" iz Beograda,- ističe Ostojić i pojašnjava da je spomenik imao dekorativno osvetljenje koje je daleko ispod onoga što je u ovom projektu obrađeno.

Druga faza, za koju još nisu obezbeđena sredstva, predviđa da se osvetli park pored doma i deo puta u blizini spomenika.

N.T.

 

 

 

 

 


Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži