A A A

Petoro radnika koji su poginuli na gradilištu u Moskvi nisu državljani Srbije, potvrdio je danas generalni direktor Puteva Užice Leko Korićanac, navodeći da su istražni organi Rusije na gradilištu gde ovo preduzeće izvodi radove.

Među nastradalim radnicima nisu ni državljani bivših jugoslovenskih republika, a Korićanac je rekao za Tanjug da su stradala četiri Belorusa I jedan Uzbekistanac.

Korićanac najavljuje da će se to preduzeće, kada ruski istražni organi završe svoj posao, oglasiti zvaničnim saopštenjem o uzroku nesreće koja se dogodila juče na severozapadu Moskve.

I konzul Srbije u Rusiji Milan Živković prethodno je za Tanjug potvrdio da je pet osoba poginulo na gradilištu u Moskvi, ali je rekao da oni nisu državljani Srbije, kako su to prvobitno javili neki ruski mediji.

Ruska TV stanica REN javila je da je petoro državljana Srbije poginulo na jednom gradilištu u Moskvi kada se otkačio lift u zgradi u kojoj su radili.

Građevinci su se nalazili na teretnom liftu koji se otkačio i pao sa viših spratova, a kako prenosi portal "Argumenti nedelji", od zadobijenih povreda poginuli su na licu mesta.

Objekat u izgradnji ima 20 spratova.

Izvor:Tanjug

 


Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži