A A A

 

 

 

Nagradna igra namenjena borbi protiv sive ekonomije izazvala je toliku pomamu među građanima da pojedinci upravo mimo zakona pokušavaju na njoj da zarade.

Iako iz "Pošte Srbije" tvrde da će proizvesti dovoljan broj koverata za sve zainteresovane građane, građani kojima je dosadilo da danima bezuspešno obigravaju oko pošte u potrazi za besplatnim kovertama spremni su da ih kupe i po toj ceni.

- Od 3. februara pokušavam da nabavim koverte u Glavnoj Pošti u Zemunu i nisam uspeo. Penzioner sam i svaki dan kad se vraćam s pijace, svratim i kažu mi da nema koverata. Onda sam juče video neke ljude da prodaju koverte za 50 i 100 dinara u Glavnoj ulici, na autobuskoj stanici, preko puta robne kuće. Video sam da su dve žene kupile koverte, ali ja nisam hteo. Kad naiđe policija, građani koji prodaju koverte pobegnu - kaže Rade Petrović iz Zemuna.

Nestašica koverata u Staroj pošti u Ulici Dimitrija Tucovića u centru Pančeva traje danima, ali zato ih u glavnoj ulici ima po ceni od 100 dinara.

- Prišao sam trafici u Njegoševoj ulici da kupim novine i čekao u redu dok je prodavačica desetogodišnjem dečaku ukrupnjavala pare. Kad je završio, muvao se tu oko trafike i ponudio mi je koverte za nagradnu igru za 100 dinara. Sumnjam da ima nekoga u pošti ko mu daje koverte, jer kako to da ih on ima toliko, a ja danima ne mogu da dobijem nijednu - žali se B. P., penzioner iz


Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži