A A A

Za manje od mesec dana Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje raspisaće konkurs za ovogodišnju besplatnu rehabilitaciju naših najstarijih sugrađana u banjama i lečilištima Srbije. Tada će se znati i limit penzionog čeka koji će biti uslov za prijavu.

Prema podacima PIO fonda na oporavak je lane otišlo oko 12.000 penzionera, a očekuje se da će i tokom ove godine najmanje toliko penzionera iskoristiti ovo pravo. U 2016. izdvojeno je 12 miliona dinara više u odnosu na 2015. godinu za poboljšanje društvenog standarda penzionera, što je rezultat bolje naplate doprinosa.

– Do kraja 2016. utrošeno je 316 miliona dinara, odnosno gotovo 95 odsto sredstava – kažu u PIO. – Na oglas za besplatnu rehabilitaciju korisnika penzija prijavilo se nešto manje od 39.500 penzionera svih kategorija. Od onih koji su ovo pravo ostvarili i našli se na rang-listama, do kraja prošle godine u banjama je besplatno boravilo 10.916 penzionera iz cele Srbije, a od tog broja 2.836 iz Vojvodine.

Najviše penzionera boravilo je u Niškoj Banji, u “Merkuru” u Vrnjačkoj Banji, u Koviljači, Kanjiži, zatim u Banji Junaković, vrdničkom “Termalu” i Prolom Banji. U svakoj od navedenih banja pojedinačno se lečilo po više od 600 korisnika.

 


Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži