A A A

 Prvi ovogodišnji sajam zapošljavanja  održava se u četvrtak, 13. aprila u vremenu od 12 do 14 časova u Gradskom kulturnom centru.

 

Poslodavci koji učestvuju na sajmu koji organizuje Filijala Nacionalne službe za zapošljavanje u Užicu  u najvećem broju traže radnike mašinske, metalske i elektro struke, ali i građevince, tekstilce i trgovce. Poslovi će biti ponuđeni i nezaposlenim ekonomistima, ugostiteljima i saobraćajnoj  struci.

Sajmovi zapošljavanja dobra su prilika da se direktno sretnu nezaposleni i poslodavci 

Ono što će ovaj sajam razlikovati od drugih organizovanih u Užicu je potreba za proizvodnim zanimanjima, ističe Biljana Terzić, načelnik u Odeljenja za posredovanje u zapošljavanju i planiranju karijere.

 U prilog tome ona pojašnjava da Sinterfuse traži poslužioca na presama i sinterovanim linijama, Inmold plast iz Požege traži radnike mašinske i metalske struke, od mašinskih inženjera, lica za standardizaciju, do mehatroničara i CNC operatera.Inženjere metalurgije, elektrotehnike, mašinske I informacionih tehnologija potražuje Valjaonica bakra Sevojno. Terzićeva dodaje da je velika potražnja za trgovcima koje traže Delhaize Srbija i Kvisko, ali i mesarima koje traži Zlatiborac.

Prema podacima, Filijale Nacionalne službe za zapošljavanje u Užicu kojoj pripadaju i opštine Arilje, Bajina Bašta, Kosjerić, Požega, Čajetina i Sevojno krajem marta posao je čekalo ukupno 11 692 nezaposlenih, od čega je 5 964 žene.

Na području Užica i Sevojna je tačno 4 951 nezaposleno lice, od čega najveći broj sa završenom srednjom stručnom spremom u četvorogodišnjem sistemu obrazovanja. Na evidenciji nezaposlenih u Užicu se nalaze i 882 osobe sa fakultetskim obrazovanjem.

Najbrojniji nezaposleni u Užicu su iz kategorije od 20 do 29 godina života, njih 1 473 su upisani na evidenciju Filijale NSZ-a.  Nepovoljna struktura nezaposlenih je i u kategoriji lica od 50 do 54 godine života, jer je njih oko 950 na evidenciji za posao.

U našem gradu najviše lica, njih 1 201 na posao čekaju između jedne i dve godine, a čak 570 osoba preko 10 godina.

 izvor Uzicka republika


Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži