A A A

Predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović, najavio je novu narodnu mobu za izgradnju zlatiborske gondole, najduže na svetu. Kako kaže, pošto se i dalje ništa nije pomerilo sa mrtve tačke, prinuđen je na ovaj korak i poziva sve građane Srbije da dođu na Zlatibor, i to na Praznik rada – 1. maj i daju svoj doprinos realizaciji najveće čajetinske investicije.

Prvi čovek opštine Čajetina kaže da su dosta bili strpljivi sa čekanjem da se njihovi zahtevi reše, kako na Upravnom sudu, tako i u ministarsvima, i kako do sada nije stigao ni jedan odgovor i nije dobijena građevinska dozvola za gradnju zlatiborske gondole, čekanja više nema.

 „Oni koji daju podršku premijeru Vučiću mogu da rade šta hoće po Srbiji, a mi koji hoćemo redovnim putem to da radimo, nismo do sada uspeli. Zato ovim putem pozivamo sve zaintresovane da dođu, prvenstveno, da odbranimo narodnu imovinu, da branimo ono što je naše, što je narodno, i na tome hoćemo da gradimo ovu investiciju, i to ne bez građevinske dozvole, nego sa građevinskom dozvolom. Međutim, oni nas ponovo vraćaju u proceduru, ponovo se odlažu i razvlače ti sudski sporovi i vrtimo se u jednom začaranom krugu, a sve se to radi kako bi se nanela šteta opštini Čajetina, ili da bi pribavljali veliku materijalnu dobit nekim licima, za koje mi danas ne znamo ni ko su“, kaže Milan Stamatović, predsednik opštine Čajetina.

 Stamatović i dalje postavlja pitanje kome je namenjena sporna zemlja, i zašto opština Čajetina ne može da gradi na državnoj, odnosno narodnoj zemlji. Kaže da je nova narodna moba način da se podigne glas, da se zaštiti imovina i da se izgradi narodna investicija i od toga se, naglašava Stamatović, neće odustati. Nova, po njegovim rečima, velika narodna moba, zakazana je za 1. maj.

 „Želimo da simbolično krenemo na Praznik rada, jer svesni smo da na Zlatiboru i bez ove narodne mobe, za prvomajske praznike  bude prisutno preko 20.000, 30.000  turista, što zavisi od vremenskih prilika. Hoćemo da to iskoristimo i krenemo sa radovima, da to bude masovno“, ističe Stamatović.

 

Izvor Nada Dželebdžić, zlatiborpress.rs

 


Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži