A A A

Druga "Svesrpska moba" na Praznik rada!
Čajetina, 25.4.2017 - Prvog maja, Zlatibor još jednom brani narodnu imovinu od državnih raspikuća, brani čast i dostojanstvo Srbije i zato, poštovani građani Srbije, budite sa nama u toj zajedničkoj odbrani - poručio je, sa današnje konferencije za novinare, predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović, najavljujući za Praznik rada, sa početkom u 15 sati, održavanje, druge po redu, ovaj put "Svesrpske narodne mobe", svojevrsne narodne radne akcije za izgradnju devetkilometarske, najduže na svetu, panoramske gondole koja će povezati centar Zlatibora, preko Ribničkog jezera, sa skijalištem Tornik.
- Mi ovim činom pokazujemo odlučnost da nastavimo realizaciju najvećeg razvojnog projekta u srpskom turizmu, naše gondole, vredne 13 miliona evra, koju je opština Čajetina sama isfinansirala. Gondola nije privatna, već državna i narodna investicija, projekat od opšteg interesa za Srbiju, ali, očigledno, nije od interesa za režim koji u ovome ne prepoznaje sebe i svoje lične interese, kao ni svoju promociju. Istovremeno, ovim putem upozoravamo domaću i inostranu javnost, kako širom Srbije, na volšeban način, od Brezovice na Kosovu, do Vojne ustanove "Morović", državna imovina, pod okriljem noći, ilegalno, prelazi u misteriozne privatne ruke - rekao je Stamatović, najavljujući da, posle 1. maja, uprkos svim pretnjama i pritiscima, gradnja neće biti prekinuta.
"Ovaj put, sa izgradnjom gondole idemo do kraja - nećemo odustati, ne mogu nas zaplašiti", kazao je Stamatović, pozivajući Zlatiborce, ali i sve dobronamerne građane Srbije da se pridruže ovoj radnoj akciji.
Organizatori očekuju prisustvo i učešće 20.000 građana, a zanimljivo je da su pozvani da, svojim učešćem, ovu veliku narodnu svetkovinu naroda Zapadne Srbije podrže i svi opozicioni kandidati na proteklim izborima za predsednika Srbije, predstavnici sindikata, Srpske pravoslavne crkve, nevladinih organizacija i udruženja građana, kao i učesnici studentskih i građanskih "Protesta protiv diktature" koji se, više od 20 dana, održavaju širom Srbije.
Bojana Božanić, direktor JP „Gold gondola Zlatibor“, rekla je da će izgradnja stanica biti pod nadzorom proizvođača iz Francuske, a već od sutra će geometri biti na terenu i obeležiti tačne i precizne tačke za stubove i stanice. Nakon toga moći će da se betonira, onako kako tehnička dokumentacija nalaže, a konkretno, u planu je da se urade početna i međustanica na Ribničkom jezeru, odnosno da se sklope delovi stanica koji su već stigli, kao i da se pripreme stubna mesta.


Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži