A A A

 O društvenim mrežama, zamkama i opasnostima koje one kriju, od ružnih šala, hejtera, neprimerenih poruka, lažnih profila do vršnjačkog nasilja, ucena predatora i drugih užički osnovci, ispostavilo se znaju dosta, ali im je svaka nova informacija važna.

"Najčešće koristim Fejsbuk da se dogovorim oko kontrolnih s drugovima i Skajp da pričamo, ostale mreže retko koristim. Predavanje mi je koristilo da saznam da postoje i ljudi s lažnim profilima, predatori i drugi koji mogu da nas povrede i na internetu i u stvarnom životu", kaže Vasilije Ostojić učenik OŠ "Slobodan Sekulić".

Da internet i društvene mreže imaju svojih dobrih strana poput upoznavanja, otkrivanja informacija deljenja znanja, zabave i komunikacije s vršnjacima i za đake i njihove goste iz karavana koji je prošle godine obišao 15 gradova u Srbiji, a ove je na pola puta od 13 gradova.

Loše strane su ono što je ipak sve više zanimalo posebno kad su u pitanju društvene mreže.

"Smatramo da je potrebno deci dati što više informacija kako bi mogla da bezbedno koriste internet", kaže Sanja Filipović, Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija.

Poruka karavana deci je da probleme na društvenim mrežama prijave roditeljima, nastavnicima, psiholozima ili nacionalnom kontakt centru na 19833.

Izvor RTS

 


Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži