A A A

UE ZONA

 

"ŠIROKE ULICE VODE ME U GRAD"

Rebalansom gradskog budžeta, za poslove i aktivnosti u oblasti komunalnih delatnosti određeno je oko 482 miliona dinara. Pored redovnih komunalnih aktivnosti, ovde se nalaze i opredeljena sredstva za izgradnju i rekonstrukciju gradskih saobraćajnica i lokalnih puteva. Pored ove budžetske pozicije, sredstva za putnu mrežu nalaze se i u delu organizacije saobraćaja i saobraćajne infrastrukture i tu je za održavanje kvaliteta ulica kroz rekonstrukciju i redovno održavanje asfaltnog pokrivača. Planirano je da se sa 155 miliona dinara isfinansira sanacija ili rekonstrukcija 28,5 kilometara ulica.

 Kroz programski deo komunalnih delatnosti, kada su u pitanju saobraćajnice planirano je poboljšanje infrastrukture i to izgradnjom i rekonstrukcijom ulica Kneza Lazara (7 miliona dinara), Dositejeve ulice (4 miliona), uređenje parkinga duž Glavne ulice, od Malog parka do Tržnog centra Pariz (1,2 miliona), zatim obilaznica oko Brane, na potezu Vrutci - Krnda (4 miliona).

U ovoj grupi je i izgradnja i asfaltiranje Banovskog puta (Ravni-Drežnik) i tu je izdvojeno tri miliona dinara. Sa ukupno pet miliona dinara finansiraće se rekonstrukcija gradskih trotoara, trotoar Beogradske ulice na Pori, od Stene do vrtića na Pori i trotoar ulice Dimitrija Tucovića kod bloka C - ulica Lipa. Za prvi posao planirano je 1,5 miliona dinara, dok će se za uređenje trotoara u glavnoj ulici izdvojiti 3,5 miliona dinara.

Inače, za poboljšanje stanja saobraćajnica po mesnim zajednicama ukupno će se investirati 50 miliona i sa tim novcem uradiće se oko 10260 metara puteva.

Pored građevinskih radova, u ovoj oblasti je i izrada Studije taksi prevoza koja treba da odredi optimalni broj taksi vozila i odgovarajući broj mesta za parkiranje, a ona će koštati 1,5 miliona. Sa dva miliona dinara nabaviće se oprema za kontrolu bezbednosti saobraćaja, video nadzor i detekciju saobraćaja. Njena namena je povećanje bezbednosti pešaka i vozila. U planu je i postavljanje info tabli koje će povećati kvalitet uređenosti javnih površina za oglašavanje i informisanost što će se finansirati sa pola miliona.

Na kraju, u toku su radovi na prvom kružnom toku u Užicu kod Vatrogasnog doma i benzinske pumpe na ulasku u Užice koji će bitnije rešiti deo problema u funkcionisanju saobraćaja. Ugovorena vrednost radova je oko 33 miliona dinara bez PDV-a. Sredstva su dobijena od Republike, preko JP „Putevi Srbije“, odnosno, nadležnog ministarstva. Izvođač radova su „Putevi Užice“, a rok za završetak radova je 75 dana, odnosno, 1. novembar.

Ovaj tekst deo je projekta „UE ZONA“ koji sufinansira grad Užice. Napomena: „Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva“.


Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži