A A A

UE ZONA

NEMANJA NEŠIĆ PODNEO OSTAVKU NA MESTO ZAMENIKA GRADONAČELNIKA

Na 16. skupštinskom zasedanju, odbornici užičke Skupštine utvrdili su prestanak mandata zameniku gradonačelniku Nemanji Nešiću zbog njegove podnete ostavke. Zatim su odbornici izabrali Maju Vermezović, dipl. ekonomistu - mastera za člana Gradskog veća. Maja Vermezović preuzeće u Gradskom veću oblast turizma, dok će se dosadašnji član Veća, Miodrag Petković koji je bio zadužen za turizam, preuzeti oblast finansija. U delu kadrovskih rešenja Ana Urošević, dipl. ekonomista, imenovana je za vršioca dužnosti direktora Centra za socijalni rad, a dr Danijela Marinković za vršioca dužnosti direktora Doma zdravlja. Imenovan je i predsednik Upravnog odbora Centra za socijalni rad, kao i jedan član Komisije za saradnju sa gradovima.

Prihvaćen je šestomesečni izveštaj o izvršenju Odluke o budžetu i prema podacima za perio januar - jun ove godine, prihodi su realizovani sa 53%, dok su rashodi bili 42,6% u odnosu na planirane. Izveštaj ukazuje da je budžet u ovoj godini bio stabilan, da nije bilo prekoračenja pozicija i da su redovno izmirivane obaveze. Tako je u ovom periodu, za sve kredite koje je grad povukao, isplaćeno 91,3 miliona dinara, kao i sve druge budžetske obaveze.

Saglasnost Skupštine data je na izmene programa poslovanja "Bioktoša", "Gradske toplane Užice", "Dubokog" i "Stana", kao i na statut Gradskog kulturnog centra.

Usvojena je odluka o maksimalnom broju zaposlenih u javnom sektoru u 2017. godini prema kojoj će Užice u svojim upravama, službama, preduzećima i ustanovama imati 1250 zaposlenih radnika.

U delu urbanizma donesene su odluke o izradi Plana detaljne regulacije koji obuhvata lokaciju Hotela Turist na Gradskoj plaži, o posebnim uslovima za izdavanje informacije o lokaciji i lokacijskih uslova na prostoru Generalnog urbanističkog plana do 2020. godine i više odluka o otuđenju nepokretnosti koje su u funkciji postupka ozakonjenja objekata.

 

Ovaj tekst deo je projekta „UE ZONA“ koji sufinansira grad Užice. Napomena: „Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva“.

 


Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži