A A A

UE ZONA

USVOJEN DRUGI OVOGODIŠNJI REBALANS BUDŽETA

Posle drugog ovogodišnjeg rebalansa užičkog budžeta, njegov iznos biće 2,8 milijardi dinara. Osnovni razlog za izmene i dopune budžeta su izmene u strukturi budžetskih aproprijacija što je izazvano dinamikom i realnim ostvarivanjem prihoda i izvršavanjem rashoda. Prema planu prihodi,  a prema onome kako su se dosada ostvarivali, uvećani su za 1,125 miliona dinara.

Na ovoj sednici, usvojen je Lokalni antikorupcijski plan grada Užica (LAP) i data saglasnost na Statut Gradske galerije, kao i na izmenu programa poslovanja u ovoj godini javno komunalnih preduzeća „Niskogradnja“ i „Bioktoš“.

Skupština je usvojila Odluku kojom se uspostavlja sistem energetskog menadžmenta na području grada i izmenila kadrovski plan gradskih uprava, gradskog pravobranilaštva, službe budžetske inspekcije i službe interne revizije grada Užica za 2017. godinu u postupku racionalizacije i smanjenja broja zaposlenih.

Kod kadrovskih rešenja, odbornici imenovala je direktore Zorana Stamatovića za Narodno pozorište Užice, a za direktore gradskih preduzeća Nikola Maksimović u „Užice razvoju“, Zoran Šibalić u „Gradskoj toplani Užice“, Branko Bogićević u „Velikom parku“ i Dejan Nijemčević u „Stanu“. Stavljena je van snage odluka o raspisivanju javnog konkursa za izbor direktora JP „Aerodrom Ponikve“ i poništen konkurs za izbor direktora. Iz tih razloga imenovan je Slaviša Dimitrijević za vršioca dužnosti direktora JP „Aerodrom Ponikve“ do izbora direktora. Skupština je donela novu odluku o sprovođenju javnog konkursa za izbor direktora JP „Aerodrom Ponikve“.

Ovaj tekst deo je projekta „UE ZONA“ koji sufinansira grad Užice. Napomena: „Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva“.


Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži