A A A

                       Najgledaniji kineski Travel Chanel pravi reportaže o Zlatiboru

 

Reporter kineske televizije „Travel Chanel“ Artur Čang Vej protekla dva dana bio je gost Zlatibora. Gostovanje reportera najmnogoljudnije zemlje sveta deo je uspešne saradnje Turističke organizacije Zlatibor i Turističke organizacije Srbije.

Za vreme boravka na najposećenijoj srpskoj planini Čang Vej obišao je najznačajnije atrakcije u okruženju i upoznao se sa svim pogodnostima i uslugama koje Zlatibor pruža svojim gostima.

Novinar i reporter na svom proputovanju kroz Srbiju obilazi najznačanije turističe atrakcije i priprema snimanje emisije koja će biti prikazana na jednoj od najgledanijih televizija u Kini. Putopise kineskog Travel Chanel-a pregleda preko 800 miliona ljudi širom sveta, a u jednoj tako uzbudljivoj reportaži naći će se i Zlatibor.

Gost iz Kine bio je fasciniran kvalitetom turističke ponude na Zlatiboru, pre svega brojem ležajeva u hotelima visoke kategorije, uslovima za kongresni i sportski turizamzabavnim sadržajima kao što su Dino i Avantura park, uslovima za aktivan odmor.

Obilazak Stopića pećine na njega je ostavio poseban utisak, a bigrene kade uporedio je sa svetski poznatom turskom banjom Pamukale. Poseban značaj za njega je imao obilazak Muzeja „Staro selo“ u Sirogojnu, gde je imao priliku da se upozna sa istorijom i tradicijom srpskog naroda i sa starim zanatima koji se u Sirogojnu još uvek neguju.

Reporter Artur Čang Vej sa Turističkom organizacijom Zlatibor dogovorio je dolazak ekipe Travel Chanel-a u septembru, kada će snimanje emisije o Srbiji i Zlatiboru biti realizovano.

Početkom 2018. godine na Zlatiboru je boravila TV ekipa Nacionalne televizije Kine, a velika zainteresovanost kineskih medija za Zlatibor i povećanje broja kineskih turista u prva četiri meseca ove godine najbolji su pokazatelji napora koje Turistička organizacija Zlatibor ulaže u marketinške aktivnosti i osvajanje novih tržišta.

                                


Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži