A A A

Posle kratke i teške bolesti, preminuo je naš dragi kolega, prijatelj  i legenda sportskog Užica Dragomir Žunić Žuna.

Dragomir Žunić je pre novinarske karijere bio sportista, poznati atletičar. Kao član AK „Crvena Zvezda“ postizao je vrhunske rezultate i osvajao brojne medalje. Bio je 1980. godine kandidat za Olimpijske igre u Moskvi. Njegove discipline bile su srednje i druge pruge 5.000 i 10. 000 metara.

Dragomir Žunić je prvi užički atletičar koji je nosio plavi dres sa državnim grbom.

„U proleće 1973. plavokosi sedamnestogodišnji mladić sa Carine Dragomir Žunić Žuna je obradovao sportsko Užice. Kao član Atletskog kluba „Titovo Užice“ uspeo je da zauzme mesto u jugoslovenskoj atletskoj reprezentaciji na Balkanskom krosu, koji je na samom kraju meseca marta održan u Instambulu. Žuna, koji je u to vreme išao ŠUP gde je učio frizerski zanat, je trčao na 4000 metara za juniore. Mladom Dragomiru Žuniću je ove 1973. godine pošlo za rukom što do tada nije nijednom užičkom atletičaru, Žuna je obukao plavu majicu sa državnim grbom Jugoslavije.

Danas „onog Žunu“, kako ga jednom prilikom nazva poseban Užičanin legendarni Slobodin navijač Ljubo Dubljanin, Užičani poznaju kao jednog od najuspešnijih užičkih televizijskih sporskih novinara. Taj deo svoje karijere Žuna je započeo na Radio Užicu i TV 5 Užice uspešno prenoseći utakmice i vodeći emisiju „Lice sporta“, – ovako piše Predrag Kovačević, na sajtu Užičanstveno, podsećajući nas na Žunine uspehe u atletici i sportsko novinarstvo.

Žunić je iz zdravstvenih razloga morao je da napusti atletiku, a potom se oprobao u sportskom novinarstvu.

Njegova novinarska karijera počela je u lokalnim medijima, „Vestima“ Radio Užicu, TV 5, TV Lav, TV Alfa, bio je dugogodišnji dopisnik „Sporta“, a do kraja ostao veran televiziji, radeći na užičkoj TV 5 kao komentator fudbalskih i odbojkaških utakmica.

Dragomir Žunić Žuna biće sahranjen u rodnom Užicu. Sahrana je u subotu, u 14 časova, na groblju Dovarje.

 


Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži