A A A

Niz humanitarnih događaja za pomoć našoj sugrađanki Sonji Hristovski (42) koja boluje od metastatskog melanoma organizovano je ovih dana u gradu, a pripremaju se i novi. Za lečenje u Izraelu hitno je potrebno sakupiti  150 hiljada dolara, a zahvaljujući angažovanju građana do sada je prikupljeno više od 50 hiljada dolara.

Humanitarni koncert biće priređen u utorak 15.3.2016. godine u Domu kulture u Čajetini, sa početkom u 19 sati, a cena ulaznice je 200 dinara. U pripremi je i veliki koncert na kome će pevati mnoge estradne zvezde, a zakazan je za 23. mart u Sportskoj hali. U nekim kafeima, kao što su Vermer i Kongo, organizovane su dobrotvorne večeri gde su posetioci mogli da daju dobrotvorni prilog. Kreirana je i FB stranica na kojoj se građani mogu informisati o svim aktuelnim i budućim akcijama. Više informacija na FB stranici Pomozimo Sonji Hristovski.Na štandovima na trgu i kod nove robne kuće 7. i 8. marta bila je postavljena prodajna izložba rukotvorina učenika OŠ ,,Dušan Jerković" koju su organizovali maturanti, bivši i sadašnji đaci škole, a u cilju prikupljanja pomoći za njihovu nastavnicu. "Neka ovaj osmi mart bude obojen i humanošću i pažnjom u isto vreme. Ne propustite da pogledate, a dragoj ženskoj osobi i kupite neku od rukotvorina rađenih sa puno truda i ljubavi", poručili su iz udruženja Roditelj.

U četvrtak (3. marta) u kafeu Kongo organizovano je dobrotvorno veče. Cena ulaznice iznosila je 100 dinara, a u lokalu je bila postavljena i kutija za dobrovoljne priloge. Sakupljen novac u iznosu od oko 40 hiljada dinara, uplaćen je na račun porodice Hristovski.  Dalje od proteklih manifestacija bio je humanitarni koncert u GKC-u 9. marta, dok je u Sportskoj hali Užice koncert održan dan kasnije, 10. marta. Akciji su se pridružili i učenici Gimnazije u želji da pomognu svojoj profesorki biologije. Oni su priredili izložbu učeničkih radova koja je otvorena u svečanoj sali škole. Humana akcija nije protekla bez košarkaša Slobode koji su igrali protiv ekipe Plane iz Velike Plane. Sav novac od prodaje karata usmeren je za Sonjino lečenje.

Sa teškim oboljenjem Sonja Hristovski se suočila pre godinu i po dana. Do sada je bila na lečenjima u Nemačkoj, Hrvatskoj i Sloveniji, ali najveća nada joj je terapija u Izraelu.

Pozivamo sve ljude da, u skladu sa svojim mogućnostima, pomognu.

Tekući račun (Komercijalna banka) 205-9001001564160-83

Instrukcija za plaćenje iz inostranstva:

IBAN/ACCOUNT Number RS35205903101851543798

SWIFT CODE – BIC  KOBBRSBG

Corespodent ank  –  DEUTDEFF


Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži