A A A

Pripadnik Vatrogasne brigade u Užicu Miodrag Sarvanović (46) teško je povređen juče prilikom gašenja požara na jednoj štali u selu Ljubanje, kada je na njega pala užarena konstrukcija krova.

Sa teškim opekotinama nogu Sarvanović je juče, pošto mu je prva pomoć ukazana u Opštoj bolnici u Užicu, hitno transportovan na dalje lečenje u Beograd.

Očevici događaja svedoče o teškoj drami i nadljudskim naporima vatrogasaca da iz stihije, ispod usijanog limenog tavana i zapaljene konstrukcije koja se obrušila, spasu svog kolegu. Sve je počelo nešto pre četiri sata kada je užičkoj vatrogasnoj službi prijavljen požar na štali u selu Ljubanje, pa su odmah na intervenciju sa opremom i vozilima krenula osmorica vatrogasaca.

- Goreo je objekat, gorela je velika količina sena i u prizemlju štale i na tavanu gde je bilo nekoliko stotina bala sena... Vatrogasci su gasili prizemlje štale, plamen je bio ogroman, kada je u jednom trenutku planula greda, nakon čega je limeni tavan pao pravo na vatrogasca Sarvanovića - priča jedan od očevidaca događaja.

Užareni i usijani lim u trenutku je priklještio vatrogasca, a na lim se istog trenutka obrušio i deo zapaljene konstrukcije!
- Skoro dvadeset minuta nadljudskim naporima sedmorica vatrogasaca borila su se da izvuku kolegu.Najpre su morali da gase deo drvene konstrukcije i da hlade užareni lim, da bi na kraju izvukli Miodraga, koji je ležao tik ispod usijanog lima - priča ovaj očevidac.

Sarvanović je odmah prebačen u užičku bolnicu, gde su konstatovane opekotine trećeg stepena na obe noge, ali su lekari posle snimanja utvrdili da vatrogasac, na sreću, nema preloma, niti težih povreda vitalnih organa. Kolege povređenog vatrogasca tokom ranih popodnevnih sati i dalje su gasile požar na štali u Ljubanjama, pokušavajući da obuzdaju vatrenu stihiju.

V.Lojanica Izvor: Alo

 

 


Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži