A A A

Načelnik Policijske uprave Užice Saša Misailović saopštio je novinarima da je od početka godine do avgusta evidentirano 18.380 saobraćajnih prekršaja, što je za 75 odsto više nego prošle godine u istom periodu. U saobraćajnim nesrećama nastradalo je 15 ljudi, dok je u pomenutom periodu prošle život izgubilo 22 lica.

Iz saobraćaja je isključeno 1.356 vozača od kojih više od hiljadu zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola.

Zaplenjeno je 128 kilograma droge i 1.500 komada raznih narkotičkih sredstava.

-Od ukupnog broja registrovanih krivičnih dela rasvetljeno je 320, a 68 odsto krivičnih dela je sa nepoznatim izvršiocima,- naveo je Misailović, što je prema njegovoj oceni dobar rezultat i užičke policajce svrstava u sam vrh.

U oblasti privrednog kriminala otkriveno je deset odsto više krivičnih dela, dok je broj dela u oblasti opšteg kriminala smanjen za tri odsto.

Imovinska šteta pričinjena ovim delima je veća od 77,5 miliona dinara, a imovinska korist je oko 75 miliona dinara.

-U ovom peirodu dogodile su se dve pucnjave u gradu na čemu policija intenzivno radi, - kaže Misailović, uz pojašnjenje da se takva dela teško dokazuju, ali da nastoje da izvrše nabavku većeg broja kamera koje bi doprinele boljoj bezbednosti građana.

On je istakao da u užičkom kraju organizovano više manifestacija sa velikim brojem učesnika ali da nije bilo kršenja javnog reda, gde je bajinobaštanska Regata najbolji primer.

Misailović je uputio poziv građanima da više vode računa o svojoj imovini, pošto prema evidenciji nije mali broj onih koji ostavljaju otključana vozila.

N.T.

 

 

 

 

 

 

 


Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži