A A A

Pred nama su još tri topla dana, a potom je vreme da pripremimo zimsku garderobu. Sve su prilike trebaće nam do proleća.

Meteorolozi upozoravaju da će ova zima biti hladnija od prethodne, zato se dobro pripremite za kišovite i hladne dane i ne krećite nigde bez kišobrana, kabanice i zimskih čizama!

Meteorolog RHMZ Nedeljko Todorović kaže da nas ipak očekuju još tri toplija dana.
– Biće porast temperature, ali ubedljivog razvedravanje ne. Dani do srede biće topliji i delimično sunčani, ali ne potpuno. Maksimalna dnevna temperatura tih dana biće oko dvadesetak stepeni. Negde od 18 do 22, sve zavisi od mesta do mesta, mada čak i tih dana može negde doći do slabije kiše, – kaže Todorović.

Prema njegovim rečima, od srede nam opet sledi pad temperature i zahlađenje, koje će se zadržati sve do kraja meseca.
– Temperatura će od sredine naredne nedelje ponovo biti u postepenom padu. U sredu za nekih pet do sedam stepeni, u četvrtak za još tri-četiri stepena, a krajem sledeće sednice maksimalne temperature biće oko desetak stepeni niže u odnosu na početak nedelje, iznosiće od deset do 12 stepeni. Biće i vetra i kiše, – objašnjava naš sagovornik.

Todorović ističe da se nastavlja vreme sa čestom pojavom kiše, a da možemo očekivati i provejavanje snega.
– Sneg bi već mogao da padne poslednjih dana oktobra i početkom novembra. U nižim predelima ne, ali je veoma izvesno da će biti u planinskim i brdskim predelima. Zasad deluje kao kratkotrajni sneg, ali je još neizvestan stepen tog zahlađenja, još je rano da se prognozira. Ova zima će u poređenju s prethodne dve biti hladnija i sa više snega – zaključuje on.

 

 


Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži