A A A

Sredstva za dotacije crkvama i verskim zajednicama budžetom za ovu godinu planirana su u iznosu od 15 miliona dinara.

U javnom konkursu navodi se da je namenjen za "realizovanje programa u cilju unapređenja verskih sloboda i ostvarivanja opšteg dobra i zajedničkog interesa“.

Pravo na dodelu novca imaju crkve i verske zajednice koje su određene kao tradicionalne Zakonom o crkvama i verskim zajednicama, a koje se nalaze na teritoriji Užica.

Navedeni su  kriterijumi za dodelu sredstava: broj vernika, sufinansiranje projekata iz drugih izvora, usmerenost ka što većem broju korisnika, realan finansijski plan za predloženi projekat, kao i to da se objekti crkve ili tradicionalne verske zajednice nalaze na teritoriji grada Užica.

Inače, užička skupština je na poslednjoj sednici odlučila da proda zemljiše od oko 40 ari u Krčagovu, koje je pripadalo nekadašnjem kompleksu vojne kasarne „Četvrti puk“. Početna cena, prema proceni užičke filijale Poreske uprave je 15 miliona dinara. U skupštinskom materijalu za tu sednicu je navedeno da je, između ostalog, ta lokacija nemenjena i za izgradnju verskih objekata i da je SPC „iskazala potrebe za izgradnjom novih objekata, između ostalih i u Krčagovu“. 

Konkursu koji je otvoren do 30. januara ove godine.

Dodeljena sredstva,  precizirano je konkursom, moraju se realizovati najkasnije do 31.12.2017. godine.

http://www.graduzice.org/JAVNI_KONKURS-1-1-3781

 


Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži