A A A

Izložba fotografija pod nazivom "Hilandar - Neočekivano putovanje", autora Sretena Vukovića, biće otvorena u holu Osnovne škole „Aleksa Dejović“ u Sevojnu, u sredu, 26. oktobra u 18,30 sati.

Umetničke fotografije Hilandaru, našem poznatom mestu hodočašća, dodaju još jednu dimenziju koju Sreten Vuković stvara, onako kako kreativnost i inspiracija, ali i poznavanje tajni „zanata“ umetnika mogu nadograditi već poznate stvari, pojave i objekte, te tako postaje prostor sličan onom gde je sniman fim „Hobit, neočekivano putovanje“.

Sreten Vuković
Sreten Vuković


Ne podvrgnuvši se isključivo religijskim simbolima u službi vere, već ih, uz izuzetno poštovanje, podiže na nivo mističnih priča, uz maštu koja teži stvaranju jednog novog sveta, Vuković kroz ove fotografije pokazuje da je ljudsko oko, um i kreativnost oličenje božijeg lika jednako sposobnog da stvari vidi na različite i materijalne i duhovne načine.
Izložbu prati muzička varijacija na temu kompozicije „The Misty Mountains Cold“ (film „Hobit – Neočekivano putovanje“), a koju je za realizaciju ove izložbe aranžirala i otpevala Jelena Dobrić.

"Hilandar –Neočekivano putovanje" do sada je postavljano u izložbenim prostorima u Arilju, Požegi, Čajetini i Sremčici, a priliku da obogati svoju spoznaju o duhovnosti našeg sakralnog mesta kroz umetničku imaginaciju Sretena Vukovića, imaće i publika u Sevojnu od 26. oktobra do 10. novembra.
Izložba se realizuje kao deo programa projekta Kult. Kota Sevojno u realizaciji Udruženja osoba sa invaliditetom “Minimas” iz Sevojna, a pod pokroviteljstvom  opštine Sevojno. Parteri na projektu su OŠ “Aleksa Dejović” i Kancelarija za mlade Sevojno.

Sreten Vuković je rođen 1973. godine u Požegi, a njegovo ime potpisano je na špicama velikog broja emisija TV Požega, Telemarka, ali i drugih TV kuća u zemlji i inostranstvu, kao snimatelj i montažer. Radio je kao direktor fotografije i snimatelj na višestruko nagrađivanom filmu “Restart” reditelja Dejana Petrovića. Bavi se fotografijom,animacijom, web i grafičkim dizajnom. Autor I koautor je velikog broja nezavisnih produkcijskih video radova. Trenutno ima status slobodnog umetnika, i u najvećem se bavi nezavisnom video i foto produkcijom.


Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži