A A A

Izložba fotografija "Hilandar – neočekivano putovanje", autora Sretena Vukovića, biće otvorena večeras u Gradskom kulturnom centru.

Sreten Vuković je rođen 1973. godine u Požegi. Radio je u Televiziji Požega od osnivanja ovog medija 1994. godine, gde je obavljao poslove šefa tehnike, montažera i snimatelja. Bavi se videom, animacijom, fotografijom, grafičkim i veb dizajnom. Radio je za više televizijskih i produkcijskih kuća u zemlji i inostranstvu. Od osnivanja Međunarodnog studentskog filmskog kampa Interakcija, član je organizacionog tima i predavač iz oblasti montaže u okviru Filmskog edukativnog centra „Interakcija“. U višestruko nagrađivanom dokumentarnom filmu Restart Dejana Petrovića, bio je direktor fotografije, snimatelj i montažer. Sa izlaganjem svojih radova započeo je u julu 2015. godine, samostalnom izložbom fotografija pod nazivom Hilandar - neočekivano putovanje u dvorištu porodice Brkić u Arilju.

Nakon Arilja, izložba „Hilandar - neočekivano putovanje“ bila je izložena i u Gradskoj galeriji Požega u periodu decembar 2015. - januar 2016. godine.

Galerija Trag u Sremčici je bila domaćin izložbe u februaru 2016.

Izložba je u aprilu 2016. bila postavljena i u biblioteci Ljubiša R. Đenić u Čajetini, kao i u OŠ Aleksa Dejović u Sevojnu, u oktobru 2016.

Otvaranje izložbe u GKC je večeras, 5. januara, u 17 sati. Izložba se može pogledati do 19. januara.

 


Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži