A A A

 

 

 

 Nezavisni filmski centar „Filmart“ i „Forca“ iz Požege organizuju tribinu na temu „Koliko građani Požege učestvuju u kulturnom životu zajednice?“. Tribina se realizuje u okviru projekta „Karavan: Sređivanje dvorišta“ koji realizuje Asocijacija Nezavisne kulturne scene Srbije. Biće održana u nedelju, 23. aprila na platou ispred požeške biblioteke, a početak je u 12 časova.

Koliko građani Požege učestvuju u kulturnom životu zajednice? Ima li na kulturnoj sceni mesta za njihove potrebe i prohteve? U ustanovama kulture ili van njih? Kako misle da kulturna scena u gradu treba da izgleda? Šta im nedostaje? Šta bi promenili? Kako? Znaju li ljude koji misle slično? Jesu li se povezali sa njima?

U okviru Karavana biće otvorene nove teme u gradovima Zapadne Srbije u kojima deluju organizacije, inicijative i kolektivi nezavisne scene.

Umetnobil u subotu, 22. aprila dolazi u Užice , a u nedelju u Požegu. Organizatori i učesnici festivala „Na pola puta“, predstavnici „Force“ i „Filmarta“ i ostali zainteresovani učesnici razgovaraće o mogućnostima razvoja lokalne scene, a posebno o participaciji mladih u kulturnom životu zajednice.

Pitanja mogu postaviti svi, a odgovore trazimo skupa, poručili su organizatori.

„Sređivanje dvorišta“ je dijaloška platforma Asocijacije „Nezavisna kulturna scena Srbije“ o pitanjima koja su važna za delovanje organizacija i inicijativa civilnog društva u kulturi, a usmerena su na preispitivanje i artikulaciju njihove zajedničke pozicije u odnosu na javne politike, kao i aktivnije delovanje šireg opsega.

Karavan Sređivanje dvorišta realizuje se u okviru programa koji sprovodi Trag fondacija – Demokratija, to sam ja.

Dan ranije, u subotu 22. aprila, u 17 časova na istu temu razgovaraće Užičani na Gradskom trgu u Užicu.

Izvor InfoEra

 

 


Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži