A A A

U nizu manifestacija priređenih povodom 21. marta, Dana Učiteljskog fakulteta u Užicu, u galeriji ove visokoškolske ustanove otvorena je izložba slika akademskog slikara Jelene Tijanić Savić, rođene Užičanke koja živi u Beogradu.

Dr Kristinka Selakovic i autor

Jelena je izložila 18 akrilika na platnu većeg formaa, nastalih u poslednjih godinu dana. Izložbu je otvorila dr Kristinka Selaković, napominjući da su Jelenine slike raskošnog kolorita, uskovitlane i pune energije.

 -Sve se kreće, leti i puca od istinske sreće i radosti življenja. I sve što jedan život čini ispunjenim je tu. Tu su drvene kuće sa krovom na četiri vode, dimnjak, kućni prag, ograde isprepletane prućem, Stari grad i crkva u blizini, ples mladosti i zagrljaj zrelosti. Jelena se u svojim slikama vraća svojim korenima, svom kućnom pragu i kraju u kom je potekla. Bajkovito se pojavljuje cveće njenog detinjstva - maslačak, taj čarobni cvet koji ima dva lica. Ovaj svež, ranoprolećni žuti i onaj koji je tako treperav i okrugao, koga vetar nosi da dalje prenosi naše misli i poruke ljubavi, radosti i sreće. Zatim različak nežnih latica i blagog mirisa, taman i treperav na tom vetru koji ga pokreće. Običan kukurek, zelen od stabljike do cveta. Nije tako lep i mirisan kao ljubičica ili visibaba, ali je u toj svojoj jednostavnosti zanimljiv u svoj rešenosti da bude samo u jednoj boji – zelenoj kao simbolu buđenja ranog proleća,- napisala je dr Kristinka Selaković u katalogu ove izložbe na Učiteljskom akultetu, dodajući da su slike Jelene Tijanić Savić poput svitaca. One svetle i u mraku. Odišu energijom ljubavi, sreće i topline, jer je ljubav davanje, ljubav je primanje, ljubav je stvaranje. Ljubav imamo svi i može se podeliti sa bilo kim. Ove slike Jelena deli sa svima nama i mi u njima uivamo.

 Izložba Jelene Tijanić Savić na Učiteljskom fakultetu otvorena je naredne tri sedmice, i mogu je pogledati svi građani koji to žele.


Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži