A A A

Užički mališani juče su imali zadovoljstvo da uživo vide Mašu i medveda, u originalnoj ruskoj dečjoj predstavi osmišljenoj po popularnom crtanom filmu. Glumačka ekipa iz Nacionalnog moskovskog teatra odigrala je dve predstave koje je videlo oko hiljadu gledalaca.

Dečji smeh i cika ispunili su salu užičkog pozorišta kada se na sceni pojavila nestašna Maša u neizbežnoj ružičastoj haljini i marami. Ubrzo potom pridružio joj se i njen krzneni drugar, i avanture su mogle da počnu.  Animirani dvojac, uz koji deca provode sate i sate prilepljena uz televizor, sada je “oživeo”. Sa klincima iz Užica podelili su  zgode i nezgode šumskog života. Maša je donela kutiju kako bi u nju stavila sreću za kojom je počela da traga. Pred uzbuđenom decom  menjale su se izvanredne scenografije. Prvo su se avanture odigravale ispred medine kuće, zatim je na red došla šuma, a kasnije su se na sceni pojavila prepoznatljiva ambulantna kola iz crtaća. Deca iz publike su zdušno pomagala glumcima ispod kostima koze, svinje, zeca, mede i Maše. Pljeskali su, pevali sa svojim junacima, a nekima od njih nije ni trebalo sedište, jer su sve vreme igrali.

Kroz pustolovine Maše i medveda, najmlađi uče o pravom prijateljstvu, mašti, kreativnosti na neopterećujući i pametan način.  

Interaktivna predstava pod nazivom „Kutija sreće“  dolazi iz Nacionalnog teatra u Moski. S velikim uspehom uveseljava mališane širom Evrope, a zbog velike popularnosti postoje čak četiri ekipe glumaca koji je u isto vreme izvode.
Nakon rasprodatih dvorana u regionu, neodoljivi animirani likovi su se pre nekoliko meseci po prvi put predstavili u našoj zemlji.
Pre Srbije, ruska pozorišna trupa, je gostovala u Hrvatskoj. Posle gostovanja u Hrvatskoj i Srbiji trupa nastavlja turneju po Bugarskoj, Rumuniji, Italiji i Velikoj Britaniji.

N. Tomić-Bogdanović


Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži