A A A

Film Grad, snimljen tokom kampa "Interakcija 2015" biće prikazan na "Green film festivalu" u Koreji. Radnja ovog dokumentarca odvija se u okolini Užica, a akteri su dvoje naših sugrađana.

Nakon prikazivanja "Interakcije" na Američkom univerzitetu u Dubaiju u okviru 3. Međunarodnog studentskog filmskog festivala, filmovi sa Interakcije nastavljaju svoj festivalski život širom sveta. Dokumentarni film "Grad" reditelja Anhela Linaresa iz Venecuele biće prikazan u zvaničnoj seleciji (Green Competition) na "Green film festivalu", koji će biti održan od šestog do 12. maja u Seulu.

Dokumentarac je snimljen na području Užica, a njegovi junaci su Stanka Ristić, baka koja živi na Ponikvama, gde se bavi poljoprivredom, ali takođe i brani Užice i užički kraj od grada. Drugi akter je Nemanja Pešterac koji radi u Hidrometeorološkom centru u blizini Užica.  Njihov život povezuje vreme i veoma neobičan način na koji pokazuju ljubav prema prirodi, zemlji i ljudima koji ih okružuju. 

U produkciji filma učestvovala je petočlana ekipa studenata filmskih škola: reditelj Anhel Linares iz Venecuele, snimatelj Runal Hatimatur iz Indije, snimatelj i dizajner zvuka Juliajana Volkova iz Rusije, montažerka Nensi Fares iz Egipta i organizator Aleksandar Dimitrijević, student produkcije Akademije umetnosti Beograd. 

Lokalni vodič ove ekipe bila je studentkinja FDU Anđela Jevtović iz Užica.

"The Green Film Festival" je najveći filmski festival u Aziji koji se bavi temom zaštite životne sredine, čuven i u svetu. 

Gost ovogodišnjeg 13. Green Film Festivala biće i predstavnik kampa "Interakcija" Predrag Živković, izvršni producent, koji će prisustvovati projekciji filma Grad i predstavljati "Interakciju".

Na 63. Beogradskom festival dokumentarnog i kratkometražnog filma, Interakcija je osvojila Zlatnu plaketu Beograda za film Ukras sveta.


Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži