A A A

U punom Gradskom kulturnom centru sinoć je svečano otvoren četvrti humanitarni "Next" festival. Večeras (28. 4.) nastupaju "Eyesburn", "Del arno bend" i "Mašta Bašta".

Dnevni program je  prvog dana festivala bio posvećen ljubiteljima ekstremnih sportova i hip hop muzike. 

Otvoren je prvi zatvoreni skejt bazen Kotlarnica u Srbiji na radost užičkih skejtera, a koji su isprobali i ekstremni sportisti iz mnogih gradova Srbije, saopštili su organizatori. 

Nakon otvaranja Kotlarnice održano je skejt takmičenje, a nagrade su dodeljene svim učesnicima kao podstrek da nastave da se bave ovim sportom. 

Prateći muzički program se održavao na "031 Republic" stejdžu, na kome su nastupili bendovi "Tremendum" i "Sick Touch".

Večernji program je započeo perspektivni lokalni rok bend "Eastock" na "Public stejdžu" i svojim autorskim i interpretacijama rok hitova zagrejao publiku za zvezde večeri - "Električni orgazam", koji su i otvorili festival obradom čuvenog hita "The Locomotion". 

Zatim su publiku prošetali kroz svoj tridesetogodišnji repertoar i hitove poput "Bejbe ti nisi tu", "Kapetan esid", "Da si tako jaka" i naravno "Igra rock 'n' roll cela Jugoslavija".

Nakon njih je "Sevdah Baby" započeo svoj nastup pesmom "Beton Lady", a pevačica DJixx svojom energijom naterala je i najumornije da igraju do kasno u noć na podijumu i bini.

Koncert su završili hitom "Tri poljupca", a publika ih je ispratila gromoglasnim aplauzom.  

Na "031 Republic" stejdžu čast da prvi nastupe pripala je domaćem di-džej dvojcu Luki Vukoviću i Ivanu Radojeviću, koji su sve popularniji širom Srbije, a i u regionu. 

Nakon njih pred publiku je izašao mladi di-džej kolektiv DBDZ iz Beograda, a veče je zatvorio Goya.

Drugog dana "Next" festivala na "Public stejdžu" nastupaju zvezde domaće reggae scene "Eyesburn", "Del arno bend" i "Mašta Bašta", dok će na "031 Republic" bini biti domaći di-džej-evi Nikola Vemić, Kristijan Molnar. Festival zatvara priznati srpski di-džej Marko Nastić.

"Next" festival od samog osnivanja ima humanitarni karakter tako da će i ove godine, glavni organizator "Shift 2", u saradnji sa Fondom B92, sva prikupljena sredstva donirati za opremanje Opšte bolnice Užice.

      
      
      

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži