A A A

Poseban muzički rok sprektakl očekuje Užičane sutra u GKC-u nastupom sastava Vlatko Stefanovski trio. Karta će moći da se kupi po ceni od 600 dinara, a na sam dan koncerta koštaće 800 dinara.

Vlatko Stefanovski, poznati makedonski gitarista, prepoznatljiv je po svom posebnom stilu fuzione muzike, mešavini makedonskih tradicionalnih nepravilnih ritmova i savremenog roka. Proslavio se kao frontmen grupe Leb i sol koja je sa 14 albuma i nastupima širom sveta bila jedna od najvažnijih muzičkih karika bivše Jugoslavije.

Od sredine devedesetih godina, Vlatko Stefanovski je gradio vrlo uspešnu solo karijeru. Sarađivao je i sa Miroslavom Tadićem na albumima „Kruševsku“, „Treta majka“, „Live in Belgrade“ i „Live in Zagreb“. Ti albumi uperili su sasvim novo svetlo na akustičnu gitaru Vlatka Stefanovskog, njegov rad, i na njegove eksperimente sa tradicionalnom makedonskom muzikom.

U poslednjih nekoliko godina svirao je i snimao po celom svetu sa mnogim vrhunskim umetnicima kao što su Tomi Emanuel, Stohelo Rozenberg, Džiboni, Jan Akerman i Teodosi Spasov, Stefan Milenković, Kudsi Erguner, Bojan Z, Manu Katche, Toni Levin i mnogi drugi. Njegov nedavni rad takođe uključuje muziku za filmove, pozorište i balet.

Nastupao je kao sol--sta sa brojnim džez i simfonijskim orkestrima. Stefanovski je poznat po svojoj jedinstvenoj gitarskoj tehnici i tonu.

Najava koncerta


Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži