A A A

Ovogodišnji međunarodni festival “In Wires”, 15. po redu, okupiće  američke bluz i rok muzičare, ali i domaće bendove koji će nastupiti 17. i 18. juna u GKC-u. Poznavaoce bluz scene obradovaće dolazak gitariste Kervina Džonsa iz Arizone koga je časopis “Guitar magazine” izabrao  za jednog od 50 najboljih gitarista sveta.

Članovi udruženja Glas iskustva (Wox Experience), koji su 2002. godine organizovali prvi festival, ponosni su što njihovo “dete” slavi 15. rođendan.

  • To su godine i za čoveka, a posebno za jedan festival koji je jedinstven u Zlatiborkom regionu a i šire. Bilo je dosta bluz festivala, ali su i ugašeni. Mi nemamo nameru da se zaustavljamo, i u prilog tome govori i ovaj mali jubilej koji smo izneli svi zajedno, i udruženje i Grad Užice i posetioci, rekao je Miloš Milojević, izvršni producent festivala.

On je naglasio da su uz pomoć Američke ambasade u Beogradu, u poslednjih šest godina festivala, uspevali da dovedu muzičare i umetnike iz Amerike.

Na bini GKC-a do sada su bili Big Brother holding company, Greg Rajt, Džeferson Star Šip, Džejk Voker i drugi.

  • Ove godine drugog dana festivala nastupiće Kervin Džons bend iz Feniksa u Arizoni koji će sa svojim bendom započeti evropsku turneju koja se nakon Užica nastavlja u Španiji, najavio je Milojević.

Mladi užički sastav Rocket House će u petak u 20 sati otvoriti sam festival, a nakon njih na scenu će se popeti grupa The Gamblers iz Sremske Mitrovice. Za kraj stiže Kepa iz Smaka sa svojim bendom Free Spirits iz Kragujevca.

U subotu će program početi već u podne farbanjem klupa u parku, kao propratni sadržaj festivala. Slede predstavljanja knjiga i muzičkih izdanja i berza muzičkih instrumenata i opreme. U 19 sati nastupiće požeški bend Deja VooDoo, a zatim Carvin Jones Band iz Arizone, i Dead Monday's iz Crepaje.

Festival „In Wires“ je regionalnog karaktera i posećuju ga ljubitelji bluza i roka iz mnogih gradova: Beograda, Sarajeva, Čačka, Šapca, Rijeke, Banja Luke i naravno Užica. Cena karte za oba festivalska dana je 500, a za jedan posebno 300 dinara.

N. Tomić-Bogdanović


Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži