A A A

Sloboda medija u demokratskom društvu je prioritet broj jedan, ali konstantno plasiranje netačnih informacija, poluistina, pritisci i ucene postali su svakodnevica u jednom broju medija, gde su se  posebno  "oteli" kontroli pojedini portali, bili su jednistveni u oceni predsednik opštine Prijepolje Dragoljub Zindović i članovi Opštinskog veća.

Oni su na prilično dugoj konferenciji nabrajali neistine objavljene na dva portala, PP media iz Prijepolja i Glas zapadne Srbije iz Čačka. Čačanski portal je objavio 17 neistina, saopšteno je novinarima na jučerašnjoj konferenciji upriličenoj u prostorijama opštine Prijepolje. Među njima su, afera "Stileks", afera pčelari, afera komunalno preduzeće, afera vodovod Jabuka, afera vezana za opštinsko vozilo, afera nameštaj za predsednika i niz drugih.

Obraćajući se brojnim novinarskim ekipama iz Prijepolja, Priboja, Čačka, Novog Pazara, Užica, Zindović je kazao da ceni novinarski posao, ali da nema opravdanje za tendenciozno i ucenjivačko pisanje u pojedinim portalima.

 - Plasiranje laži i uvreda nije novinarstvo, to je  tendenciozno i  netačno informisanje javnosti. Takve  informacije su učestale, a plasiraju ih pojedini portali. Nevažne vesti se prenose i komentarišu, a rezultati rada i rešeni poroblemi tokom samo dva meseca koliko je ova koalicija na vlasti ne spominju se uopšte. Njih ne interesuju donatorska sredstva koja smo obezbedili za nastavak radova na vodovodu u Lukama, puta za Seljašnicu, izgradnju škole u Kaćevu, otvaranje škole u Kosatici, - rekao je Zindović. Prema njegovim rečima kulminacija u plasiranju nesitina odnosi se  informacije o korupciji i kupovini opštinskog nameštaja. Zindović je rekao novinarima da je obavestio nadležne organe da provere ovu javnu nabavku kako bi se stalo sa nagađanjima.

 - Šire se neistine da je reč o skupocenom nameštaju. Nameštaj za predsednički kabinet košta 385.660 dinara, a  stolice 359.245 dinara. To je i kancelarija gde zaseda Opštinsko veće, gde se primaju svi  gosti koji dolaze u posetu ovoj opštini, - izjavio je predsednik prijepoljske opštine, pojasnivši da se nameštaj tek montira, a da će oni koji su plasirali neistine "to morati da dokažu na sudu".

Govoreći o izveštavanju na pomenutim portalima članovi Opštinskog veća su pomenuli niz neistina objavljenih o ovoj opštini, a posebno su pogođeni uvredljivim komentarima, koji ne blate samo njih nego i vređaju njihove porodice. Čulo se ovom prilikom da je bilo pretnji, ucena, nastojanja pojedinih vlasnika medija da kreiraju politiku zapošljavanja, kao i da utiču na sastavljanje izbornih listi.

N.T.

 

 

 

 


Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži