A A A

U ponoć je počela predizborna tišina, od kada stranke i koalicije, koje učestvuju na izborima 24. aprila, ne mogu da se bave predizbornim aktivnostima.

Predizborna tišina trajaće do zatvaranja biračkih mesta, u nedelju 24. aprila u 20 sati, a tokom ta tri dana učesnici u izbornoj kampanji ne mogu putem medija slati političke poruke i objavljivati svoje programe.

Tokom tog perioda zabranjeni su izborna propaganda preko sredstava javnog informisanja, održavanje javnih skupova i objavljivanje procena izbornih rezultata, slanje poruka biračima i postavljanje propagandnog materijala stranaka na udaljenosti manjoj od 50 metara od biračkog mesta.

Na predstojećim parlamentarnim izborima će se nadmetati 20 lista, na kojima je ukupno 3.270 kandidata.

Na lokalnim izborima u Užicu biračko pravo moći će da ostvari 68.009 glasača koliko je upisano u birački spisak. Broj birača u Užicu ove godine manji je za 810 glasača u odnosu na izbore 2012., i čak za 1500 manje birača u odnosu na lokalne izbore 2008. godine, podaci su Gradske izborne komisije.

Na izborima u Užicu učestvovaće osam izbornih listi sa ukupno 343 odborničkih kandidata što je za 150 kandidata manje nego pre četiri godine.

 

  1. ALEKSANDAR VUČIĆ - SRBIJA POBEĐUJE koalicija SNS-NS-PUPS-PS-PSSBK- SDP- Pozitivno Užice.
  2. IVICA DAČIĆ - Socijalistička partija Srbije (SPS), Jedinstvena Srbija (JS) – Dragan Marković Palma, Aktivna Srbija (AS)
  3. DEMOKRATSKA STRANKA SRBIJE - SRPSKI POKRET DVERI, SLOŽNO UŽIČKI
  4. Dr. VOJISLAV ŠEŠELj - SRPSKA RADIKALNA STRANKA
  5. JOVAN MARKOVIĆ - NAJBOLjE ZA UŽICE koalicija DS-LDP-SNP-NS-SDS
  6. SRPSKI POKRET OBNOVE
  7. UŽICE ZA PROMENE - Grupa građana “Užice za promene”
  8. ZELENA STRANKA -  prof.dr Miloš Tasić.

 


Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži