A A A

U većini opština Zlatiborskog okruga proglašeni su konačni rezultati lokalnih izbora. Konstitutivna sednica zakazana je za sutra u Čajetini, ostali se još dogovaraju oko mogućih koalicija.

 

ČAJETINA

 

Konstitutivna sednica  Skupštine opštine Čajetina zakazana je za sutra u 10 časova i prema dnevnom redu predviđeno je da se potvrde mandati novoizabranih odbornika.

Na sutrašnjoj sednici naći će se predlozi rešenja o izboru predsednika i zamenika predsednika Skupštine, biće postavljeni sekretar i zamenik sekretara i predlog rešenja o izboru predsednika opštine, zamenika i članova Opštinskog veća.

Na osnovu rezultata lokalnih izbora u Čajetini, koalicija oko SNP Milana Stamatovića  imaće 21 odborničko mesto, SNS će imati sedam odbornika i Grupa građana Zlatiborski pogled – Rajko Pelverović – Pela, tri odbornika.

 

 

BAJINA BAŠTA

 

Na lokalnim izborima održanim 24. aprila u opštini Bajina Bašta najviše glasova osvojila je Srpska napredna stranka 41,57 odsto glasova birača ili 21 mandat, Socijalistička partija Srbije sa svojim koalicionim partnerima 18,33, što je devet mandata, DSS 8,99 odsto, četiri mandata, Demokratska stranka i Liberalno demokratska stranka 8,81 odsto, četiri mandata,  SRS 8,16  četiri mandata, DVERI 7,07 odsto što je tri mandata.

 

 

NOVA VAROŠ

 

Opštinska izborna komisija u Novoj Varoši proglasila je konačne rezultate izbora održanih 24. aprila. U novom sazivu Skupštinu će činiti 27 odbornika, od kojih je najveći broj mandata osvojila lista Aleksandar Vučić – Srbije pobeđuje, 12, dok su liste SDP za Novu Vraoš i lista Ivica Dačić – SPS osvojile po jednog odbornika. Sedam predstavnika u Skupštini Nove Varoši imaće lista Radoslav Rade Vasiljević – grupa građana „Novi ljudi za Novu Varoš“, dok je prema glasovima građana listi Demokratske stranke pripalo pet odborničkih mandata. Jedan odbornički mandat na izborima u Novoj Varoši osvojila je lista Nova Srbija-Velimir Ilić.

Očekivanja su da se konstitutivna sednica održi u zakonskom roku, a u međuvremenu bi trebalo da se obave konsultacije oko formiranja nove vlasti.

 

PRIJEPOLJE

 

I u Prijepolju su proglašeni konačni rezultati minulih izbora, a kako je zakonski rok za konstituisanje lokalnih skupština 15 dana od proglašenja rezultata izbora, očekuje se da će konstitutivna sednica biti održana sledeće nedelje. Tada bi trebalo da budu verifikovani odbornički mandati, a potom da se izabere predsednik opštine.

Prema nezvaničnim informacijama sinoć je u Prijepolju dogovorena vladajuća većina koju će činiti Srpska napredna stranka, Bošnjačka demokratksa zajednica i Demokratska partija Sandžaka.

 

POŽEGA

Nakon ponovljenih izbora na na jednom biračkom mestu u požeškoj opštini, u Pilatovićima, nije došlo do bitnijih izmena u raspodeli mandata, pa su saopšteni zvanični rezultati izbora.

Izborna lista Aleksandar Vučić – Srbija pobeđuje osvojila je 43,83 odsto glasova, što je 25 mandata,  lista Milovan Mićović – Za našu Požegu – Demokratska stranka – SPO – LDP – NOVA osvojila je 22,63 odsto, ili 13 mandata, Ivica Dačić – Socijalistička partija Srbije, Jedinstvena Srbija – Dragan Marković Palma, osvijila je 13,47odsto glasovao i osvojila sedam mandata, lista dr Vojislav Šešelj – Srpska radikalna stranka 8,22 odsto glasova birača i osvojila četiri mandata, Srpski pokret Dveri – za zdraviju opštinu Požega 5,90 odsto i osvojila tri mandata.
 

PRIBOJ

Iako je Republička izborna komisija stavila tačku na izbore u Priboju još uvek nisu okončani lokalni izbori. Opštinskoj izbornoj komisiji upućene su dve žalbe, grupe građana „Za spas FAP-a“ i „Jasmin Hodžić-Priboj je naš grad- Marijana Bjelić“.   

 

 

 

 


Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži